Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig
  • Sida:
  • 1
  • 2

ÄMNE: Telemarketing, lite hjälp behövs.

SV: Telemarketing, lite hjälp behövs. 03 jun 2007 20:45 #9381


Låt marknadskrafterna råda

STEFAN, läste jag rätt?   :P

Mvh, Micke


Kom och tänka på historien om älgen som drack ur en kvarglömd vinflaska i skogen
och när han hade druckit ur den, så reste han sig upp och slog sig för bröstet och skrek
"Jag är djurens konung"
Då gick precis ett lejon förbi och frågade vad han menade med detta?
Jo säger älgen...man säger så mycket när man dricker. :-D
Hälsningar Stefan
Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

SV: Telemarketing, lite hjälp behövs. 04 jun 2007 02:02 #9385

Det var ett intressant tillbakatagande. Det ska jag använda mig av någon gång.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Telemarketing, lite hjälp behövs. 04 jun 2007 07:59 #9401

Personligen tycker jag inte telemarketing är värre än reklamskyltar på stan mm. Man kan alltid välja att tacka nej om man inte tycker om produkten. Visst finns säljare som är otroligt jobbiga, men flertalet tycker jag inte är det.


Jag får nog erkänna att du har rätt. Kanske är jag lite för kategorisk, men jag har haft ganska dåliga erfarenheter av den sämre varianten. Framförallt har detta drabbat mig privat och det har gått så långt att min sambo inte längre svarar i telefonen om hon inte känner igen ett nummer. Då anser jag att det har gått lite för långt. Jag har haft samtal från samma företag om och om igen och trots att jag informerar om att jag inte är intresserad, ringer de igen. Tyvärr är det så att till slut upphör min ödmjukhet och jag anser att gränsen för rent trakasseri har passerats.
Men visst finns det trevliga säljare och egentligen är de säker det allihop. Problemet är att jag anser att min integritet som privatperson kränks.
Säljare som vänder sig till mitt företag har ofta en annan inställning och där fungerar det utmärkt med att "Tyvärr, jag är inte intresserad".
Om jag däremot ringer hem, så gäller det att jag ringer från min mobil, annars svaras det inte längre hemma.

Privat anser jag att jag har RÄTT till att slippa detta. I mitt företag har jag större förståelse och accepterar det faktum att säljare ringer mig där.

Som ensamföretagare som sitter i möte kan det vara ganska irreterande med ständiga telefonsamtal av ovidkommande karatär.

Det är inte alls svårt att stänga av telefonen, den stunden som mötet vara.


Jag ska hälsa min sambo detta. Det är bara att stänga av telefonen.

Hälsningar
Magnus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
070-679 46 73
www.mddata.se

SV: Telemarketing, lite hjälp behövs. 30 jun 2009 12:19 #26705

TM är verkligen en farsot, men det beror egentligen inte på principen att kallringa och försöka kränga nått på telefon. Det handlar om att många av dessa TM företag rekryterar folk som inte får andra säljjobb. Sök på telemarketing på ams.se - "du skall kunna ta många ner" står det i annonserna. Varför det? Skall jag inte optimera så att jag får fler ja per antal samtal?

De som säljer abbonemang är bäst. "Jag ringer ifrån "STOR OPERATÖR" - Vi kan sänka era abonemangskostnader... hur många abbonemang har ni?" Sen tjatas det om själva erbjudandet, men inte en fråga om behovet. Du skall sänka nått som du inte har en aning om och framför allt ljuger du - många operatörer har en lista med befintliga kunder och där kan man välja att inte bli uppringd.

TM bolag har "egna" listor för operatörernas listor ger "dålig hitrate" men för mig är försäljning en långsiktig relation om du ljuger och säger att du ringer ifrån ett företag som explicit har åtagit sig att INTE ringa mig och det framgår att du ringer ifrån "TM bland rapsen på vischan HB" och för att hitta adressen får man ta fram ett sjökort.

Ringer man och har gjort ordentlig research och ringer "Hej vi ser att ni har 10 mobilabonemang, jag kan spara dig 5 000/år om du ger mig 5 minuter av din tid". Du har tagit dig tid att se MINA behov och har ett förslag som gynnar MIG och du får en hacka på köpet, sen visar du respekt för MIN tid.

Så seriösa TM företag behöver vi och det måste genomsyra hela företag. Säljare som tänker på provision dem kommer att göra dåliga affärer och det gäller att sälja så mycket som möjligt på kort tid, istället för att få återkommande sälj.
  • Sida:
  • 1
  • 2

Välj kommun från listan