Hej alla, behöver era åsikte ang detta!

10
Hej alla!

Jag är 15år, har hållit på att sälja saker runt om på nätet nu i ett antal månader, Och har börjat fundera på företag(UF isåfall). Och varför jag behöver just din/eran åsikt är för att ni kanske har varit liknande situation, eller helt enkelt har mera erfarenhet än vad jag har.

Den ena sidan av mig vill expandera mer in till företags världen, där nya möjligheter finns som t.ex. att expandera , eller att våga sälja mer. Men detta skulle ta extremt mycket mer tid än vad det gör nu att hålla på med all bokförning med mera, sedan skulle jag ju också förlora mycket av min vinst. sedan skulle jag behöva höja priserna på de produkter jag säljer, dvs antagligen få mindre köpare(?),

Den andra vill fortsätta som det går nu eftersom att jag gör en bra vinst(Inte för bra dock) och jobbet lönar sig! och kunder flödar och hej o hå! Men ändå så vill ju man vara ärlig, och betala skatt mm, och dessutom skulle det ju vara riktigt jobbigt och få skattemyndigheterna på sig. ( En snabb fråga. Finns det någon gräns man kan hålla sig under, om vi tänker vinst mässigt dvs när man måste betala skatt?) On topic igen då, Men ändå så vill jag inte bli företagare för att jag ändå skulle vilja pröva på så som det är nu en längre tid för att ens se om det skulle löna säg att starta eget!

Så vilken väg tycker ni att jag ska gå?

Ber om ursäkt för om något är felstavat eller oförståligt!

Bästa hälsningar

Phille


10
Ingen?!
2066
2
Efter en och en halv timma? Tålamod...
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
10
Jag kanske borde ha din status då '' Ivrig postare ''
2066
2
Bara att jobba på det.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
10
Jag tror faktiskt inte du hajjade min ironi, hur som helst, Back on topic, alla svar välkommnas!
163
Halloj Carmas.[br][br]Jag tycker du skall lyfta luren till Skatteverket och fråga.[br]De har också väldigt mycket information på sin websida, www.skatteverket.se .[br][br]Mina tankar om driftiga männsikor är höga, och varma.[br]Jag tycker om ambitiösa människor med driv.[br][br]En liten sak, bara.[br]Företagsamhet kan ju vara mycket.[br]Här upplever jag det som att människor-som-driver-företag ( och på så sätt faktiskt gör rätt för sig ) florerar.[br][br]Att vara företagare - som du själv redan påskiner - är inte en dans på rosor. Det är mycket som skall till, även om man-bara-tillverkar-något-och-säljer-det.[br]Moms skall tas ut av kunden, den skall betalas till skv, du som företagare skall betala skatt på det du tjänar, in och utbetalningar skall föras upp nogsamt i en bokföring.[br][br]Det kostar att vara företag.[br]Det är fantastiskt roligt, men tufft också. [br][br]Vi egna företagare uppskattar till viss del konkurrens. Konkurrens är bra, det driver en vinnande företagare framåt mot nya mål.[br][br]Att konkurrera mot "riktiga företagare" som "Hobbyist" "Sälja-svart" etc - kalla det vad som helst, är inte vidare klyftigt att varken göra ( du nänner själv påföljder ) eller tala om för "riktiga företagare".[br][br]Jag tycker absolut att du skall satsa på en tid / ett liv som egen företagare! Det behövs många driftiga, duktiga männsikor som startar och driver framgångsrika företag![br][br]Först och främst tycker jag du skall ordna med en ordentlig bokföring.[br]För visst kan du "tjäna pengar" utan att starta företag. Då deklarerar du i din deklaration på intjänade pengar utöver det man får tjäna utan att betala skatt för det.[br](Tyvärr utom min kunskap, men jag minns då jag sommarjobbade - för länge sedan - att man visst fick tjäna några slantar utan att betala skatt...)[br][br]Jag hoppas du finner kunskap i vad du söker & Lycka till.[br][br][br]
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
10
Tack så hemskt mycket för det där! Gav mig verkligen mycket att tänka på![br]Känner mig inte riktigt redo för det, Blir och ringa skatteverket då![br][br]Tack!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.