Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: HUR GÖR JAG?

HUR GÖR JAG? 15 okt 2007 11:44 #13069

Hej,

Nu är det så här, jag och mina kollegor har drivit gemensamt företag i nästan 4 år, för 4 månader sedan drog 2 personer vidare och vi 3 som är kvar kör på. Det känns hur bra som helst och vi förädlar det vi startat en gång tiden. Nu känner jag att jag vill studera, har kommit in på en utbildning som endast tar in 6 personer varje år, vilket känns super kul. JAg undrar om ni har några tips på hur man kan lägga upp det för de andra.

Jag vill inte sälja min aktier, vill fortsätta driva företaget men kommer jobba på halvfart under närmaste 18 månaderna då jag pluggar. Hur resonerar man kring det. Företaget kommer ha utvecklats enormt under den tiden, och vad ska jag ge dem andra mot att jag tar "ledigt" under perioden?

SV: HUR GÖR JAG? 15 okt 2007 12:14 #13070

  • Mojo
  • Mojo's Avatar
  • OFFLINE
  • Ivrig postare
  • Inlägg: 1616
  • Tack mottaget: 3
Om det är en utbildning som tillför kompetensutveckling till företaget borde de se positivt på det och kanske ett bra incitament till diskussion med dina kollegor hur detta positivt utvecklar dig och företaget samt så får du en utmärkt möjlighet att fråga dem vad de tycker.
Må väl!

SV: HUR GÖR JAG? 15 okt 2007 12:34 #13071

Det är såklart bra, håller helt med. Men hur gör man rent praktiskt. Är det okej att försvinna från sitt företag i 18 månader när man är i fasen att " det precis" börjar hända.

Jag kommer inte ha varit med på att tagit dem där stegen som görs medans jag är borta.

SV: HUR GÖR JAG? 15 okt 2007 14:56 #13076

Beror väl helt på er relation och vad de andra i företaget tycker. Annars är det väl så enkelt att du tar ut lön för en halvtidstjänst och de som jobbar heltid för en heltidstjänst. För övrigt går det att både plugga och arbeta heltid bara man har möjlighet att vara flexibel och är singel, alternativt har en väääldigt förstående familj.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: HUR GÖR JAG? 15 okt 2007 17:59 #13094

Vad är det som hindra att man tar in en anställd på visstid. För övrigt finns du ju där så mycket som du hinner. Livet försvinner inte för att man ett tag måste gära något annat. Fråga vad de andra tycker så får du ett rent svar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: HUR GÖR JAG? 16 okt 2007 14:54 #13153

Jag skulle vilja påstå att det viktigaste i detta fallet är din relation till dina kollegor. Det låter som att ni är ganska nära vänner och känt varann ett bra tag.. Prata med dem och hör hur det står sig till att du vill plugga vidare, men inte ge upp företaget, eftersom utbildningen ger dig mer kunskap som du kan tillföra till företaget (?).
Jobbar på att förverkliga drömmar.

Välj kommun från listan