Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Tips i sökandet efter företagslokal?

Tips i sökandet efter företagslokal? 08 nov 2007 06:17 #14141

Jag är i ett väldigit initiellt stadie och letar efter en mindre verkstad/"industrilokal" till mitt företag och har då sökt och sökt efter lokalbörser. Vad jag kan hitta som är något att ha är i princip Blocket samt Objektvision.se men även där är utbudet rätt digert (Göteborg). När man promonerar i industriområden osv och ute i förorterna får man definitivt känslan av att det borde finnas hur mycket lediga lokaler som helst. Är jag helt fel ute? Är det _svårt_ att som företagare hitta annat än kontorslokaler? Att jag bara behöver en mycket liten lokal om 20-30 kvm för lättare produktion/lager hjälper ju inte till då de flesta lokaler lämpade för syftet är i storleksordningen 2-300kvm och uppåt. :D

Någon som har bra tips på hemsidor, eller kanske mäklare i Göteborgs/västkustsområdet man kan prata med?
Tack!

SV: Tips i sökandet efter företagslokal? 08 nov 2007 06:25 #14142

  • Robaino
  • Robaino's Avatar
  • OFFLINE
  • Jag postar några inlägg till..
  • Inlägg: 638
  • Tack mottaget: 3
Hej!

Jag brukar sätta mig och ringa runt alla fastighetsägare när jag behöver hitta något. De flesta är för "lata" för att annonsera ut lokalerna när dom blir lediga.

Kolla gula sidorna eller liknande så hittar du dom där. Be de som inte kan hjälpa dig om förslag på andra fastighetsägare. Dom brukar ha koll på varandra.

Lycka till!

MVH

SV: Tips i sökandet efter företagslokal? 08 nov 2007 07:58 #14148

Ibland går det också att dela av en lokal och bara hyra en del. Google har en hel del både sidor och länkar till diverse aktörer som hyr ut lokaler.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Tips i sökandet efter företagslokal? 09 nov 2007 17:53 #14190

Jag har ungefär samma fråga, dock med liten skillnad. Jag letar efter en någonstans i stockholm som inte är så jätte stor, låt oss säga drygt 20-25 kvm. Har ni några tips på prisvänliga områden och vet ni ungefär vad priserna kan ligga mellan??

SV: Tips i sökandet efter företagslokal? 10 nov 2007 06:29 #14195

www.objektvision.se kan man specificera vilken typ av lokal man är intresserad av och även välja var någonstans lokalen ska finnas.

SV: Tips i sökandet efter företagslokal? 11 nov 2007 11:40 #14221

Ett sätt jag själv använt mig av var att gå runt i det området jag var intresserad av samt lämnat var jag kunde nås. För mig har det gått bra, samt att man fått lära känna de som ska bli ens grannar. Vilket kan gynna affärerna i framtiden särkilt den som gav det ledande tipset som gärna talar om det för vänner och så är karusellen igång.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Tips i sökandet efter företagslokal? 20 dec 2007 19:53 #15087

Hej igen och tack för era svar!
Väcker denna tråd igen för lite "grundläggande" frågor.
De priser som anges t ex på Objektvision, är generellt sett exkl moms?
Och vad brukar det vara för bindningstid/uppsägningstid på företagslokaler? Är det överhuvudtaget möjligt att komma undan med under 12 månader (läste att det var standard någonstanns)?

Tack igen!

SV: Tips i sökandet efter företagslokal? 20 dec 2007 20:07 #15088

Vet inte specifikt för den sidan, men generellt anges alla priser som vänder sig till företag utan moms. Bindningstid är ofta förhandlingsbart. Har haft 3 månaderskontrakt någon gång, har fn 36 månader, på gott och ont :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Välj kommun från listan