Bemanningsföretag?

321
Hej alla!

Vet någon ungefär vilka pålägg som de stora bemanningsföretagen använder sig av?
Själv är jag främst intresserad av sjukvård; vad brukar det kosta att hyra in en sjuksköterska som sommarvikarie?
Är dock även intresserad av bemanningsföretagens pålägg generellt.

Tack på förhand.
Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
82
1
Nu ska du verkligen itne ta mig på orden men jag researchade lite tidigare och de är ytterst ovilliga att lämna ut såndana siffror men 20% av årslönen (om det är vad denne ska få eller snitt i branschen) vet jag inte. jag har också hört fixa tal men tror mer på det här.
Niklas Gerholm
456
1
Hej![br]Min erfarenhet är att det ligger på mellan 20-40% av den traditionella kostnaden för en anställd och beroende på typ av arbete/tjänst. Kan självklart variera något nedåt, men det beror ofta på centrala avtal etc..
190
Sjukvården är väldigt speciell på det här området eftersom kompetensförsörjningen är underdimensionerad. Därför ligger påläggen ofta högre än i andra branscher.[br][br]Framförallt kokar det till vad det är för kompetens och hur akut bristen är (akut vård är dyrare än elektiv vård där alternativet är att helt ligga nere under sommaren). Inte helt ovanligt att vissa specialister har pålägg på upp till 100% om det rör sig om sommarvikarier för bristkompetenser och i landsting som har väldigt dålig personalförsörjning (glesbygd).[br][br]Sedan beror det ju också på vad man upphandlar - ett stort bemanningsbolag som kan garantera full personalförsörjning under alla kritiska perioder kan förhandla sig till ett större pålägg än ett mindre bolag som bara kan vara med och "dela på kakan".[br][br]Generellt kan man nog säga att pålägget sedan syns proportionellt i lönen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.