Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: För och nackdelar att starta med en kompis

För och nackdelar att starta med en kompis 22 jan 2008 08:45 #15673

Jag har tankar på att starta ett företag med en kompis. han är driven med entreprenörsanda och vi kör redan nu ett företag vi försöker resa men jag täntke ta in honom i något jag utvecklat i 1,5 år och som snart ska starta. Han har ett bättre sättän jag att se på affärer och ekonomi. jag brinner för kärnfrågorna medan han mer är "företagare". jag kommer nehöva en person vid min sida i vilket fall som helst. Det här är stort.

Råd från er? Vilka fallgropar finns? Fördelar?
Niklas Gerholm

SV: För och nackdelar att starta med en kompis 22 jan 2008 09:14 #15676

Om du ska starta företag och känner att du måste ha någon med lite annan kompetens som kompletterar dig så tycker jag att det bästa är att starta med en kompis. Att driva företag med någon kräver ett nära sammarbete så att starta med någon främmande ser jag som mer riskfyllt, dessutom kommer även ni bli kompisar vad det lider och då är du tillbaka på ruta ett igen. Så lika bra att starta med en kompis redan från början, förutsatt att du trivs i dennes sällskap. Vilket du verkar göra :-)

Jag ser iaf inga större problem med att starta företag med en kompis, det är det väl många som gör? Sen beror det ju alltid på fall till fall, man kan inget säkert veta förens man har testat.
cigarrspecialisten.se

SV: För och nackdelar att starta med en kompis 08 aug 2008 12:59 #19541

Jag skulle bara ta mig en ordentlig funderar på om det börjar knaka i fogarna och ni blir ovänner, är det något du kan ta eller är det en väldigt nära vän som skulle smärta mycket att förlora?

Om du har utvecklat produkten i 1½ år, vad är din kompanjons motprestation?
Du har ju ändå lagt tid och energi på produkten.
Ser du det som tid som passerat och det är framtiden som är allt eller kan det komma surt efteråt om det är så att det börjar gå bra (ta i trä) och att du känner att du ska ha en större del av kakan eftersom du faktiskt jobbat "längre" än vad din partner har.

Lycka till!
____________________________
Henrik Vinroth
Avtre AB
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.avtre.se

SV: För och nackdelar att starta med en kompis 09 aug 2008 05:51 #19557

Det är bättre att ni är kompisar och startar varsitt företag. Det tjänar ni båda kort och långsiktigt på, och vänskapen kan behållas.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: För och nackdelar att starta med en kompis 09 aug 2008 11:59 #19563

Hej niklas73, Lars och Henrik har helt rätt!

Ha varsitt företag och skriv ett avtal där ni kommer överens om olika saker.
Kolla upp tidigare trådar här på forumet, eftersom detta ämne varit uppe förut. Sök på "samarbetsavtal" och "kompanjonavtal".

Välj kommun från listan