Olika företagsnamn mot leverantörer och kunder?

125
1
Hejsan!  🙂

Har just fått F-skattsedeln och registreringsbeviset (fick det idag).  😃

Men har en liten fråga nu... förvirrad som jag ännu är.  😃

Jag var tvungen att lägga till ortsnamnet för att Bolagsverket skulle godkänna mitt företagsnamn, så det blev i slutet företagsnamn+ortsnamn som slutligt företagsnamn.

Men är det ok om jag använder företagsnamnet utan ortsnamn som namn mot kunder + som namn i Internetbutiken, och företagsnamn + ortsnamn när jag är i kontakt med leverantörer och myndigheter?

Och hur gör man med loggan?
Måste man ha med ortsnamnet i loggan också, eftersom det ska ju vara med som företagsnamn egentligen?

Vad finns egentligen för regler för detta?

Förlåt om jag låter förvirrad, men är fortfarande lite chockad över att det gick så fort att få hem papperna.  😃
193
:winner Hej Dreamer, och gratulerar till detta första steg att dra igång din firma![br][br]Dina frågor är bra, och det namn du nu fått registrerat hos Bolagsverket är alltså ditt juridiska företagsnamn.[br][br]Du kan ha en logga med enbart företagsnamnet och utan att ortnamnet är med. Det kan du använda på din webbplats, i broschyrer och annonser. Webbadress och e-post likaså. Kolla för säkerhets skull med de andra företagen som har samma namn så att inte ni förväxlas med varandra.[br][br]Mot myndigheter ska du använda det juridiska företagsnamnet, liksom på offerter / orderbekräftelser / fakturor till kunder.[br][br]Hoppas det hjälper dig framåt.[br][br][br]
125
1
Tack så mycket för ditt svar.  :D[br][br]Lustigt nog är det ingen som heter samma sak som mig även om jag tar bort ortsnamnet. Så det är ingen fara med förväxling i alla fall.  :)[br]Bolagsverket ville bara ha med mitt ortsnamn eftersom de tyckte att namnet annars var för stort, brett och "luddigt"...  :D[br][br]Bra att veta bara när jag kan använda det utan att ha med ortsnamnet, vilket du svarade riktigt tydligt på.[br][br]Tusen tack.  :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.