Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: att sälja plats för annonser.

att sälja plats för annonser. 05 feb 2006 10:16 #2277

Hej. Det finns hemsidor som delvis tjänar sina pengar på annonser som de har på sidan. Som på denna sidan: misco.se1.Men om man nu skulle ta betalt för att låta någon annosera på sidan, måste man då betala skatt för detta (tänkte på reklamskatt).2.Måste man ha ett företag för att syssla med sånt?3.Och hur gör jag för att skaffa bankgiro? Är det bara att gå till banken och säga, jag vill öppna ett bangirokonto?4. Vad är det för skillnad på bankgiro och plusgiro?Tacksam för svar

Mvh Ivan0

att sälja plats för annonser. 06 feb 2006 06:44 #2283

Hej Ivan0 och välkommen till forumet.1. Ja, moms och skatt på ev. vinst. Reklamskatt, nej.2. Du måste inte ha ett företag, men det förenklar för den som vill köpa platsen eftersom den då slipper krångel med att "låtsasanställa" dig för att kunna betala dig. Mao, du är mer eller mindre tvungen att ha ett företag.Däremot så kommer reklamen till höger (i skrivande stund) från tradedoubler där man inte behöver har företag för att använda sig av deras tjänster. Titta förbi dem om du är intresserad.3. Gå till banken för att öppna ett bankgiro, prata med dem.4. Vad gäller skillnaden mellan bank- och plusgiro så är det att plusgirot (tidigare postgirot) är ett alternativ till bankgirot, men är nu uppköpt av Nordea. Huruvida valet ska falla på det ena eller andra har med kostnader och andra orsaker att göra (diskussioner om det ena eller det andra finns i detta forum).
ww.kurslitteratur.se

www.digiart.se

att sälja plats för annonser. 06 feb 2006 08:54 #2284

tänkte att det skulle fungera så här: Han lägger in pengar på mitt bankgironummer, och sedan lägger jag upp hans annons, inga krångel.Vart hittar jag papper för att betala skatt på vinst, skatteverket? Och vilka papper är det jag ska ladda hem. Vad heter dom?Tack på förhand

att sälja plats för annonser. 06 feb 2006 13:44 #2286

Njae, riktigt så enkelt är det egentligen inte. Om du ska bedriva näringsverksamhet så krävs det att du innehar f-skatt och för detta ändamålet även är momsregistrerad.Därefter ska samtliga affärshändelser bokföras för att sedan vid årets slut kunna göra ett bokslut där årets vinst/förlust tas fram. Detta deklarerar du sedan i din självdeklaration med tillhörande blanketter (för enskild firma i detta fallet).Titta förbi bolagsverket.se för mer information.
ww.kurslitteratur.se

www.digiart.se

att sälja plats för annonser. 07 feb 2006 05:33 #2290

Om inkomsterna från din hemsida inte är din huvudinkomst och ej överstiger 50000kr bör du kunna driva din hemsida som hobbyverksamhet.

Du kan läsa mera på skatteverket.se. sök på hobbyverksamhet.
SVENSKA AUTO-NEWS

Välj kommun från listan