Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Hjälp en villrådig student!

Hjälp en villrådig student! 10 dec 2008 16:20 #22949

Hej ! hoppas verkligen att någon vänlig själ kan hjälpa mig...
såhär ligger det till:

Jag fick min fskatt sedel i januari i år, och har FA skatt då jag drivit firman vid sidan om mitt vanliga jobb samtidigt som jag pluggat.

Då jag haft massor att göra har jag helt enkelt skjutit allt som skatter , bokföring , u name it framför mig men önskar att ordna upp detta! Jag vet ...pinsamt  :-[

Jag har tjänat mer än vad jag uppskattade i min prelminära tabell som jag lämnade in för att få f skattsedeln! Hur ska jag göra :-*  (kan tillägga också att jag har endast ett par fakturor ute, inga kvitton...kan man... så att säga *host*  :vissla om ni förstår va ja menar... Tacksam för all hjälp!! vore jättebussigt!

SV: Hjälp en villrådig student! 10 dec 2008 16:48 #22950

Sortera kvitton räkningar i datumordning när året gått så ser du om du får tilbaka eller ska betala moms vilket sker nästa år nästa gång. Numera har man inrapportering var 3.e månad. I maj deklarerar du och i början på år 2010 ska ev skatt betalas senast. Under tiden hinner du se ang. moms och skatter enl. ovan. Ser du redan nu att du kommer att få hög skatt kan det vara lämpligt att inhandla varor till företaget för direktavskrivning upptill 5´+ moms  per vara annars avskrivning enl. regler.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Hjälp en villrådig student! 10 dec 2008 17:39 #22952

Hur vet man när momsen "ska" vara inne då? ska man inrapportera momsen var 3e månad? vad menas med det? Jo, jag kommer nog få hög skatt som det ser ut nu... Om jag ska direktavskriva så måste jag inhandla före årslutet va eller ?  :-\

Stort tack för att du hjälper mig !!

SV: Hjälp en villrådig student! 10 dec 2008 20:45 #22954

Av dina svar att döma tror jag att vi kunde talas vid via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Välj kommun från listan