Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Förmedling för entreprenörer

Förmedling för entreprenörer 01 apr 2009 14:12 #25114

Nu kan jag ju ställa världens dummaste fråga men jag såg att bla statoil sökte franshisers här. Finns det någon mer etablerad organisation som riktar sig mot entreprenörer och förmedlar dem mot företag som behöver den typen av människor eller ska vi starta en sån här?
Niklas Gerholm

SV: Förmedling för entreprenörer 02 apr 2009 23:18 #25181

  • Robaino
  • Robaino's Avatar
  • OFFLINE
  • Jag postar några inlägg till..
  • Inlägg: 638
  • Tack mottaget: 3
Hej!

Menar du franchisetagare så är det något som många bemanningsföretag sysslar med.

Övriga entreprenörer är nog inte särskilt intresserade av att jobba för någon annan  ;-)

Menar du kanske konsulter/frilansare skulle det ju vara toppen här inne!

MVH

R

SV: Förmedling för entreprenörer 06 apr 2009 06:58 #25238

Nej det menade jag inte men varför inte. Jag tror det finns entreprenörer som skulle kunna jobba för andra om spelutrymmet var det rätta. Däremot tror jag intemånga företag kan erbjuda det. Nånstans myntade jag: Det är många som kan starta företag men få som kan driva dem. Det är min erfarenhet sedan 1,5 år tillbaka.
Niklas Gerholm

SV: Förmedling för entreprenörer 07 apr 2009 20:33 #25277

En makalöst trevlig idé!

Jag ser ofta dilemmat att affärsidén finns, men att den drivna entreprenören saknas. Problemet är att det sällan finns utrymme för någon vidare lön, och ersättningen som står till buds är andelar i ett företag som kanske inte ens existerar ännu.

Hur, i så fall, motiverar man en person att förverkliga någon annans idé utan ersättning? Andelen i vad som kanske blir något måste i så fall vara rätt hög...

SV: Förmedling för entreprenörer 07 apr 2009 21:21 #25281

Att man vill ha bort folk från arbetslöshet är ett gott syfte, men att mer eller mindre lura någon att bli företagare, blir ruin 2-3 år senare. Till min E-post har det vält in frågor om jag vill hjälpa till vid start.  Ett par promille av dessa har jag sagt åt att fortsätta, några har blivit sura på mig för att jag inte trott på dem och det är bara att hoppas att de kan säga, se jag lyckades, men jag tror andra har förstått innerbörden att vara företagare, och avstått. Olika förmedlingar där man upfyller andras önskningar ser jag inte som företagande.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Välj kommun från listan