Mycket tacksam för hjälp!

13
Hej!

Jag har nyligen dragit igång ett mycket intressant projekt och skulle behöva hjälp med följande undersökning;

http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=lKwu4fyMUuS7cWdsDQzADQ_3d_3d

Undersökningen består endast av 6 flervalsfrågor så det går riktigt snabbt  ;)

Skulle också bli mycket glad för kommentarer på branschen jag ska ge mig in på (vilken branschen är märker ni när ni svarar på undersökningen). Ordet är helt fritt! Alla kommentarer är välkomna!

Tack för ett utmärkt forum!  :bravo

2066
2
Om du inte har något nytänkande eller innovativa produkter är det väl som att kränga alla andra saker? Brandsläckare finns att köpa både högt och lågt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
223
Ajaj, försiktigt här: både sällanköpsvara och lågintresseprodukt – en riktigt farlig kombination.[br][br]Om du vill köra entreprenörsracet tror jag det finns betydligt lukrativare idéer att utveckla.
13
Jo, det finns både innovation och nytänkande... tyvärr lite för tidigt för att kunna gå in på detaljer.  :P[br][br]Presentation kommer vid ett senare skede!  :roll:
1165
Foe nämner sällanköpsprodukt och lågintresse som riskfaktorer, och jag delar dem. Jag vill också lägga till en sak till: Höga fraktkostnader. En brandsläckare väger en hel del, och även om jag inte är insatt i branschen tror jag att det blir tufft att få rum med en hundring i fraktkostnad också när man kan köpa brandsläckare på stormarknaden för 395kr.
223
I ett nyck av ren nyfiken måste jag fråga: Vad är syftet med undersökningen?[br][br]Så som den är utformad kommer du aldrig kunna få underlag för vilken målgrupp du ska bedriva marknadsaktivet mot. Du vet för lite om urvalsgruppen för att kunna abstrahera resultaten på en population. Du kommer antagligen kunna påvisa en (redan given) korrelation mellan respondenters ålder, civilstånd respektive antal barn och "viktighet att ha brandsläckare". Även produktens natur skulle göra att andra tendenser än "I butik" på sista frågan skulle förvåna mig.[br][br]Du är däremot [b]inte[/b] intresserad av att veta om respondenten i fråga redan har en brandsläckare, och om inte, vad som är anledningen till detta. Eller vem i hushållet som är ansvarig för inköp av dylika produkter.[br][br](Och glöm inte att tacka respondenten för hennes medverkan, samt erbjud gärna ett övrigt-fält, där du har chans att samla upp tankar och eventualiteter som ni inte uppmärksammat själva)
2066
2
[quote author=foe link=topic=5272.msg25470#msg25470 date=1240340659][br]Även produktens natur skulle göra att andra tendenser än "I butik" på sista frågan skulle förvåna mig.[br][/quote][br][br]Va? Gå runt i butiker för att handla nåt så tråkigt som brandsläckare? Nej, då beställer jag det mycket hellre på internet.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
13
Foe![br][br]Syftet med undersökningen är en super-simpel demografisk urskiljning baserat främst på ålder och civilstånd/barn. Det finns redan underlag för detta, dock hade den undersökningen inte samma övergripande syfte. Därför vill vi nu bevisa själva (bekräfta vad vi vet, trots att man aldrig ska säga att man vet något!) dessa uppgifter. [br][br]Djupare analys, vilka som har och varför samt vilka som inte har och varför, kommer att ske i fokusgrupper istället.  :)[br][br]Det var synd att vår "tack för din medverkan" hade försvunnit, trodde att jag hade fått dit den...  Grrrrr[br][br]Som sagt, detta är en mycket enkel undersökning!  :P Men tack för synpunkterna!  :nicka

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.