Nar skall jag registerera mitt nystartade egna firma hos skatteverket

19
Hej,

Jag planerar att starta ett eget foretag som importerar varor fran Kina och saljer till Svenska konsumenter.

Jag planerar att lagga en stor forsta order I borjan av Januari samt gora en delbetalning I samband da jag lagger ordern.

Resterande betalning gors da varorna skickas fran Kina I mitten av Februari.

Godset kommer till Sverige I Mars och forst da maste jag betala moms och skatt och det ar egentligen da jag "verkligen" borjar driva foretaget. Nagra andra kostnader eller intakter kommer inte innan mitten av Mars.

Sa nar bor jag registrera foretaget hos skattekontoret for att registrera momspliktigverksamhet? Finns det nagon fordel att vanta nagon manad, tex till borjan av Februari.

Tacksam for hjalp att reda ut detta.

MVH
Daniel
1324
2
Eftersom du troligen väljer kvartalsredovisning av momsen så blir ju jan - mars en period iallafall. Så varför vänta. [br][br]Sedan f-skatten. Den betalas ju från start (med ev 3 månaders respit) men den kan du ju styra med 0 registrering i början iallafall. [br][br]Så det som jag ser är om du går på a-kassa (vilket du ju inte nämde ) . Då skall man ju skjuta registrering så länge man kan då man förlorar a-kassan den dag man får f-skatten.[br][br]Hans [br][br]
19
Angående mosen tror jag att jag kommer välja mpnadsvis föt att snabbare få tillbaka momsen som är utlagd. Har du några kommentarer på det?[br][br]Det var främst skatten jag tänkte på. Jag kan altså i registreringen nämna att jag inte kommer ha några intäkter de första tre månaderna? Isf så kan jag lika gärna registrera redan nu.[br][br]Jag är inte med i A-kassa men det hade ju vart en poäng som du säger.[br][br]Tack skall du ha för bra svar.
149
Du kan registrera redan nu och välja att du vill ha förlängt räkenskapsår t.o. 31/12 2010, då gör det ingen skillnad. Om du däremot väljer att inte ha förlängt så måste du göra en deklaration för 2009 och en för 2010, om nu registreringen hinner göras innan årsskiftet.
1324
2
[quote author=df9517 link=topic=6295.msg30161#msg30161 date=1261488793][br]Angående mosen tror jag att jag kommer välja mpnadsvis föt att snabbare få tillbaka momsen som är utlagd. Har du några kommentarer på det?[br][/quote][br]Det är väl mer att man ofta läser här och andra ställen att momsrapporten är så jobbig. Men det tycker inte jag och som det verkar inte du heller. Och har man bara ordning på bokföringen och sitt bank-id tar det ju inte mer än 1-2 minuter för mig iallafall. [br][br][quote author=df9517 link=topic=6295.msg30161#msg30161 date=1261488793][br]Det var främst skatten jag tänkte på. Jag kan altså i registreringen nämna att jag inte kommer ha några intäkter de första tre månaderna? Isf så kan jag lika gärna registrera redan nu.[br][/quote][br][br]Det finns en ruta t.o.m där man kryssar i att man vill slippa f-skatt dom första 3 månaderna. Det förutsätter dock att registrering först sker 1/1 2010 (vilket den troligen gör om du skickar idag). [br]Om man har förlängt bokföringsår så sliper man nämligen betala f-skatt hela första fyskiska året. Och det är ju bra när man startar i juli men inte i december. (detta beror på skatteverkets dataprogram)[br][br]Sedan kan man ju alltid ligga lågt i registreringen. Och efter halva året skicka in en ny perl deklaration. Då kan man slippa f-skatt i ex 6 månader och efter den nya preldeklarationen börja betala. [br][br]Hans[br]
19
Tackar för svaren. Jag tror jag går på den enklaste vägen och registrerar precis som vanligt men väntar någon Månad. Jag kan inte se att skulle innebära några problem att vänta lite såvitt jag kan förstå.[br][br]När jag ändå har kunniga personer i tråden. Är det något problem att starta ett företag i Sverige om man är utlandsskriven? Jag skall flytta hem och börja skatta i Sverige från 1 April.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.