Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Hur löser ni paket via bud utan kontorstider?

Hur löser ni paket via bud utan kontorstider? 28 jan 2010 05:54 #30869

Jag har dragit igång ett företag som jag kör vid sidan av min anställning. Det innebär att jag inte sitter hela dagarna på den adress som företaget är registrerad på. Även om jag kunde driva min firma på heltid skulle jag ändå inte kunna sitta på "kontoret" hela dagarna.

Ett problem detta medför är när leverantörer skickar varor, kataloger och annat via bud och inte ordinarie postgång. Allt som oftast ringer det upp en budkille och undrar vad det är för kod till trapphuset eller varför det inte är någon "hemma". Idag hade jag tur och fick en avisering om att det skulle komma et bud och vi kunde styra upp detta i och med att jag kan jobba hemma vissa dagar (i min anställning).

Hur löser ni andra detta problem? Det måste finnas fullt med småföretagare som inte befinner sig på företagets adress hela dagarna, eller som jag kör firman på kvällar och helger.

SV: Hur löser ni paket via bud utan kontorstider? 29 jan 2010 05:35 #30895

Vad är det för budfirmor det handlar om? När jag skickar varor och vet om, måste ju veta det som leverantör, löser vi det genom att varan skickas till dig som person och du får då hämta på utlämningsstället. Fakturan/kvittot är ju ändå utställd på företaget. Hör efter med dina leverantörer vad det kan finnas för möjligheter. Posten funkar så, har fått varor den vägen ibland, att de lämnar en lapp i brevlådan om man inte är anträffbar och så får man hämta hos postombudet.
packa lätt - packa rätt
www.m-kylli-emballage.se

SV: Hur löser ni paket via bud utan kontorstider? 06 feb 2010 21:54 #31041

Man försöker så långt som möjligt att prata med leverantörerna, men ibland är det hopplöst. Jag kommer få en liten leverans på måndag eller tisdag, företaget frågade mig om jag ville betala 75kr extra för avisering, sa nej och håller mig hemma men det finns ju sådana alternativ för dig. Men troligtvis kommer du få springa på posten en del, för du kan ju alltid be företag att skicka med dem. Men du ska vara glad att budkillarna ringer, en del struntar bara i det när de ser att det inte är ett kontor.

SV: Hur löser ni paket via bud utan kontorstider? 20 feb 2010 08:53 #31336

Ett förslag kan vara att göra upp med en butik i dörren bredvid att ta emot dina paket.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Hur löser ni paket via bud utan kontorstider? 21 feb 2010 16:06 #31387

Om det främst är Posten det gäller så är det aldrig dumt att ringa och prata med deras brevbärare även om det inte alltid är de som levererar.

SV: Hur löser ni paket via bud utan kontorstider? 28 feb 2010 23:06 #31558

Uppge till dina leverantärer att du ska ha paketen till ditt jobb istället, eller om du har någon pensionär i trapphuset som alltid är hemma, skicka då dit!
Beställ Exklusiva Visitkort
www.visitkortexperten.se

Välj kommun från listan