En fråga om kreditfakturor

2
Om man har en kreditfaktura som är större än fakturan som skall betalas så undrar jag hur man gör. Har fått en påminnelse på en faktura som är förfallen samtidigt som jag fick kreditfakturan. Jag uppmanas att betala den förfallna fakturan omedelbart men borde inte företaget dragit av den förfallna fakturan och sedan skickat mig en kreditfaktura på mellanskillnaden?

Bokföringsmässigt är det ju inga problem eftersom programmet sjävt drar av det förfallna beloppet om jag registrerar bägge som gruppbetalning. Då ändrar sig kredtnotan till ett läggre belopp och att betala blir ju noll. Problemet är ju betalning till leverantör som ju skall belastas checkkontot som ju också blir noll kr.
1165
Ring till leverantören och påpeka att du har en kreditnota som du önskar dels betala fakturan med, dels önskar få överskottet utbetalat till ditt konto. [br][br]Normalt sett har de flesta leverantörer system som tar hänsyn till kreditnotor vid påminnelser, och har de inte det får de helt enkelt göra det manuellt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.