Vilka är företagarna? Kön, ålder, utbildning, hemort

74
Som en del av ett spelprojekt om svensk politik håller jag på och klassificierar svenska yrkesgrupper efter variablerna utbildningsnivå, kön, typ av område (storstad, mindre stad, kandsbygd) och ålder.

Det är relativt lätt att hitta alla yrken på SCB, men de särredovisar inte egenföretagare som egen grupp, men jag tycker det vore värt att ha egenföretagare som en egen grupp eftersom vi oavsett bransch har liknande villkor. Jag menar, om A säljer korv på McDonalds, B i sitt eget gatukök och C är IT-konsult i eget företag, så tror jag B och C är mer lika än A och B ur politisk synvinkel.

Några tips på statistikkällor?
185
Jag tänkte spontant på Tillväxtverket. Du kanske kan börja leta här:[br][br]http://tillvaxtverket.se/huvudmeny/faktaochstatistik/omforetagande/foretagochforetagande.4.21099e4211fdba8c87b800017532.html
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
74
Tackar![br][br]Jag fann vad jag sökte, om än med lite "fulstatistisk" från min sida (men så gör jag också ett spel och inte en avhandling).[br][br]Genomsnittåldern på egenföretagare är 50 år [br][br]37 % har eftergymnasial utbildning[br][br]29 % är kvinnor[br][br]Den genomsnittlige företagaren bor i ett län med 1,1 miljoner invånare (den genomsnittlige svensken bor i ett län med 0,9 miljoner invånare)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.