Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: F- eller FA-skatt?

F- eller FA-skatt? 11 jul 2006 08:18 #3275

Hej!Sitter och skall registrera en enskild firma, men fastnar på första steget.. ;) Skall jag ansöka om F- eller FA-skatt?Jag är universitetsstuderande men arbetar i regel ettpar månader om sommaren (denna sommar kommer jag t ex att arbeta i 3 mån, och därmed betala A-skatt(?) till skatteverket i min självdeklaration för detta år), har alltså ingen fast anställning, utan lever under terminerna på studiemedel.Som jag förstår det är det då ändå FA-skatt jag skall ansöka om, men hur är jag helt säker? Och vad händer om jag sedan endast har F-skatt (hey, det skulle kunna gå så bra att jag inte har tid att jobba vid sidan om - man _vet_ aldrig!) och ingen A-skatt, måste jag ändra det på något vänster då, eller är det något de "märker", som? :)Tack på förhand!

/more

F- eller FA-skatt? 12 jul 2006 20:21 #3280

Kör på FA-skatt!Man vet aldrig vad som händer, och då är det bra att fortfarande även ha en A-skattesedel. Det kostar dig inget,och det har ingen som helst betydelse om du har det, och inte använder den.Om du bara söker och beviljas F-skatt, så ryker din A-skattesedel per automatik. Om nu inte reglerna ändrats!?

F- eller FA-skatt? 16 jul 2006 07:23 #3287

Brolin wrote:
Kör på FA-skatt!Man vet aldrig vad som händer, och då är det bra att fortfarande även ha en A-skattesedel. Det kostar dig inget,och det har ingen som helst betydelse om du har det, och inte använder den.Om du bara söker och beviljas F-skatt, så ryker din A-skattesedel per automatik. Om nu inte reglerna ändrats!?Okej, tack så mycket! Hade nästan bestämt mig för FA-skatt, men var liite osäker, så ville fråga. :) Nu återstår bara moms och prel skatt.. :/ - Får -aldrig- detta skickat (börjar bli otålig, allt annat är ju klart!)!

Välj kommun från listan