F- eller FA-skatt?

117
Hej!



Sitter och skall registrera en enskild firma, men fastnar på första steget.. ;) Skall jag ansöka om F- eller FA-skatt?



Jag är universitetsstuderande men arbetar i regel ettpar månader om sommaren (denna sommar kommer jag t ex att arbeta i 3 mån, och därmed betala A-skatt(?) till skatteverket i min självdeklaration för detta år), har alltså ingen fast anställning, utan lever under terminerna på studiemedel.



Som jag förstår det är det då ändå FA-skatt jag skall ansöka om, men hur är jag helt säker? Och vad händer om jag sedan endast har F-skatt (hey, det skulle kunna gå så bra att jag inte har tid att jobba vid sidan om - man _vet_ aldrig!) och ingen A-skatt, måste jag ändra det på något vänster då, eller är det något de "märker", som? 🙂



Tack på förhand!

/more
83
Kör på FA-skatt! [br] [br]Man vet aldrig vad som händer, och då är det bra att fortfarande även ha en A-skattesedel. Det kostar dig inget,och det har ingen som helst betydelse om du har det, och inte använder den. [br] [br]Om du bara söker och beviljas F-skatt, så ryker din A-skattesedel per automatik. Om nu inte reglerna ändrats!?
117
[quote="Brolin"]Kör på FA-skatt! [br] [br]Man vet aldrig vad som händer, och då är det bra att fortfarande även ha en A-skattesedel. Det kostar dig inget,och det har ingen som helst betydelse om du har det, och inte använder den. [br] [br]Om du bara söker och beviljas F-skatt, så ryker din A-skattesedel per automatik. Om nu inte reglerna ändrats!?[/quote] [br] [br]Okej, tack så mycket! Hade nästan bestämt mig för FA-skatt, men var liite osäker, så ville fråga. :) Nu återstår bara moms och prel skatt.. :/ - Får -aldrig- detta skickat (börjar bli otålig, allt annat är ju klart!)!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.