Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Enskild firma - Vinst?

Enskild firma - Vinst? 14 apr 2011 17:33 #39466

Hej!

Jag är ny på detta och kom precis hem från ett informationsmöte på Skatteverket. Det gjorde mig inte SÅ mycket klokare så jag tänkte ställe en rak fråga här i forumet.

Säg att man går med vinst i sin Enskilda Firma. Hur kan man då utnyttja pengarna? Eftersom man inte kan plocka ut lön eller köpa vilka saker man vill så blir jag lite fundersam? Säg att jag håller på med videoproduktion och måste köpa in en ny dator, kommer Skatteverket att granska mig då eller ses det som ett nödvändigt inköp för min verksamhet (om det är det jag angivit i min registrering)?

Tacksam för svar! :)

Sv: Enskild firma - Vinst? 22 jun 2011 02:01 #40337

Du kan i din anmälan skriva in hur mycket du vill och så allmänt som möjligt. Det du behöver till företaget är avdragbart direkt vid max ett halvt basbelopp + moms.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Sv: Enskild firma - Vinst? 22 jun 2011 18:43 #40340

I vilken stad var du på informationsmöte?

Dator är inget problem att köpa in och få dra av som kostnad. I egen firma har man ingen egentlig "lön" precis som du skriver. Det du tar ut från företagets konto kan du se som ett förskott på den vinst du kommer göra i slutet av året. Huvudregeln är som skrevs innan att alla kostnader som behövs för att driva ditt företag och tjäna pengar får dras av.

Välj kommun från listan