Kiva.org -Låna ut pengar till entreprenörer i övriga världen

822
48
Denna sajt tycker jag är spännande! Det är ett annorlunda sätt att minska fattigdomen i världen utan att ge bidrag.



Matthew och Jessica Flannery är grundarna till Kiva.org - En

organisation där du kan låna ut pengar till entreprenörer i världen som

inte kan starta sitt företag utan att få hjälp med startkapital.



Du kan låna ut allt från 25$ och uppåt och i stort sett alla får sina

pengar tillbaka inom 6-12 månader. Under tiden får du mail från

entreprenören om hur verksamheten går.



Den är värd ett besök!



www.kiva.org
7
Hvordan kan man stille som entreprenør der da? Må være kjekt å få folk til å låne deg penger som du dessverre ikke får betalt tilbake da :P[br][br]Siden du skriver at stortsett de fleste får tilbake sine penger etter 12 mnd ved å gi entreprenører lån, må da noen også ikke få tilbake noe, eller hvordan fungerer dette systemet for lån?
822
48
Min norska är inte så bra men jag försöker svara. Jag tror att det är runt 98 % får sina pengar tillbaka. Sen är summorna så små ($25) så det är inte hela världen om det inte skulle funka varje gång. Hittills har alla mina pengar kommit tillbaka (varit medlem i 2 år) så att jag kunnat lånat ut dem till nästa. Varje månad gör personen en återbetalning och de pengarna kan du plocka ut eller låna ut till någon annan. 12 månader är maxtiden och de flesta gånger har det gått mycket fortare att få tillbaka lånet.[br][br]Vi har nyligen startat ett team så välkommna att gå med där:[br][b]http://www.kiva.org/community/viewTeam?team_id=8433[/b][br][br]Vi ska visa att Sverige och svenska företagare och entreprenörer (och varför inte norska med :P) vill hjälpa andra entreprenörer i världen som vill göra något åt sin situation. $25 kan ditt företag med avvara ;) På ett par, tre år har denna lilla summa kanske hjälpt 3,4,5 stycken personer att starta sitt egna företag.
7
[quote author=Patrik link=topic=1248.msg28211#msg28211 date=1253714837][br]Min norska är inte så bra men jag försöker svara. Jag tror att det är runt 98 % får sina pengar tillbaka. Sen är summorna så små ($25) så det är inte hela världen om det inte skulle funka varje gång. Hittills har alla mina pengar kommit tillbaka (varit medlem i 2 år) så att jag kunnat lånat ut dem till nästa. Varje månad gör personen en återbetalning och de pengarna kan du plocka ut eller låna ut till någon annan. 12 månader är maxtiden och de flesta gånger har det gått mycket fortare att få tillbaka lånet.[br][br]Vi har nyligen startat ett team så välkommna att gå med där:[br][b]http://www.kiva.org/community/viewTeam?team_id=8433[/b][br][br]Vi ska visa att Sverige och svenska företagare och entreprenörer (och varför inte norska med :P) vill hjälpa andra entreprenörer i världen som vill göra något åt sin situation. $25 kan ditt företag med avvara ;) På ett par, tre år har denna lilla summa kanske hjälpt 3,4,5 stycken personer att starta sitt egna företag.[br][/quote][br][br]Hehe, du kan skrive på Skånsk om du vil, så sant det ikke skrives like horribelt som uttalelsen er :P Jeg tror alle norbagger forstå svensk, bedre enn svensker skjønner norsk. Dette tror jeg enkelt og greit kommer av at vi får svensk inn i blodet fra ung alder, takket være Astrid Lindgren med sine flotte historier. [br]Uansett, jeg tror kanskje jeg misforsto litt. Jeg så for meg at mange mennesker lånte bort titusenvis av kroner, samt at det sto vel noe om at så og si alle får tilbake pengene sine (ikke alle med andre ord). Men er det snakk om små summer så hvorfor ikke? :)[br][br]Jeg skal prøve å sette meg litt mer inn i dette, kanskje jeg en dag kan dele ut lån til svensk næringsliv? :P
2066
2
Bra initiativ![br][br]Det verkar vara en seriös organisation. Så... vad väntar ni på? Joina gruppen företagande.se och låna ut några kronor du också!
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
Joinat och lånat ut![br][br]Idéen är helt brilljant. För mindre än 200kr kan man hjälpa till att starta ett företag som håller en familj flytande med bostad, mat, skola och bassjukvård (vaccinationer). [br][br]
2066
2
Verkar finnas ett enkelt API för att komma åt data från siten. Tycker det vore kul att ha en ruta/banner med live statistik över gruppens utveckling här. Kanske något i stil med "Hittills har NN medlemmar från Företagande.se lånat ut: nnnn SEK, gör en insatts du också!"... typ... kanske med en graf över utvecklingen?[br][br]Intressant överhuvudtaget? Skulle kunna tänka mig att programmera det om det behövs lite längre fram i tiden.[br][br][edit][br]Exempel: [url=http://api.kivaws.org/v1/teams/8433.xml]http://api.kivaws.org/v1/teams/8433.xml[/url] (data)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
822
48
[quote author=Jonathan link=topic=1248.msg28813#msg28813 date=1256494307][br]Verkar finnas ett enkelt API för att komma åt data från siten. Tycker det vore kul att ha en ruta/banner med live statistik över gruppens utveckling här. Kanske något i stil med "Hittills har NN medlemmar från Företagande.se lånat ut: nnnn SEK, gör en insatts du också!"... typ... kanske med en graf över utvecklingen?[br][br]Intressant överhuvudtaget? Skulle kunna tänka mig att programmera det om det behövs lite längre fram i tiden.[br][br][edit][br]Exempel: [url=http://api.kivaws.org/v1/teams/8433.xml]http://api.kivaws.org/v1/teams/8433.xml[/url] (data)[br][/quote][br][br]Mycket bra idé! :nicka[br]Jag ska fundera på vad vi kan lägga informationen eller om det går att ta en bannerplats kanske. Är det någon speciell storlek som behövs? Jag tänker utrymmet på banner/rutan.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.