Skatteverket motverkar nyföretagande

1
1
Vi är en ekonomisk förening som är förbluffade över hur svårt det är att registrera sig hos Skatteverket.
Vi har under en tid av flera månader försökt att registrera oss för f-skatt och moms. Vi får hela tiden
frågor om vilken verksamhet vi bedriver, dvs. vi måste visa att vi bedriver verksamhet innan vi
registrerat oss hos Skatteverket! Ingen startar väl en verksamhet utan att vara registrerad hos
Skatteverket? Skatteverket hänvisar till EU-regler som gör att vi måste fantisera fram en verksamhet
som vi inte bedriver. Nu har vi gjort detta och väntar fortfarande, efter över en månad, att få svar på
om vi blir registrerade eller inte. Vem hade kunnat föreställa sig detta? Varför är det sådant motstånd
till nyföretagande? Politikerna slåss ju nästan om att föreställa sig som företagarvänliga men här visar
det sig vara precis tvärtom!
Vi har diskuterat detta med andra företagare och det visar sig att alla är fientligt inställda till Skatteverket
och de är mycket förvånade över vårt dilemma. Hur ska man kunna bedriva verksamhet innan man t.ex. är
momsregistrerad hos Skatteverket? Detta är vad Skatteverket kräver! Helt otroligt och tvärt emot de råd
som ges av alla när det gäller att starta upp ett nytt företag.

Nybliven revolutionär...
2360
37
Inget nytt under stjärnorna. När jag reg. ett företag åt mig eller försökte för mer än 10 år sedan höll vi på som du. Det tog mer än ett halvår innan skv begrep att man inte kunde fakturera kunder innan man hade momsen klar. När ni väl får företaget registrerat dröjer det inte så länge innan de inte godkänner faktiska kostnader, ljuger ihop egna förklaringar och säger att man kan överklaga. Om man då som jag gör detta genom alla instanser slutar man åter i moment 22 hos Högsta Förvaltningsrätten som inte ändrar underrättens beslut när man begär resning. Förutom myndighetsmissbruk ägnar man sig även åt brottslig handling. Själv är jag inne på nästa decennium med resningsansökan, så lycka till med ditt företagande. Då blir det du och jag och några till som är kvar som företagre i Sverige, resten har tröttnat för länge sedan. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1468
246
Jag känner inte alls igen nåt av det ni beskriver. Tycker skatteverket är den myndighet som förändrats mest under de senaste 30 åren. För ett antal år sen var det omöjligt att få F-skatt om man inte kunde visa hur många kunder man skulle ha. Man sattes i personlig konkurs rutinmässigt för minsta skatteskuld. Nu är det helt annorlunda. Jag har åt kunder startat mer än 10 företag i år, och inte i något fall har det varit svårt att bli registrerad för moms och F-skatt. En gång ringde dom och frågade och då hade jag glömt att kryssa i om det skulle vara kontant- eller faktureringsmetoden på bokföringen. Alla andra har rullat igång planenligt. Men nåt vettigt måste man ju självfallet ha att komma med. Det ska ju vara ett företag som avses startas. Inte en momsretur.
22
Har inte heller något negativt att säga om SKV. Arbetsförmedlingen däremot men det är ju inget nytt och nämns ofta på nyheterna.
1
Jag anser nog precis tvärtom nämligen att Skatteverket fungerar kanonbra. Jag har ett flertal gånger under de senaste tio åren kontakt dem och får alltid bra hjälp och service. Där finns aldrig en underton av att vara byråkratiska eller misstänksamma. Du bör nog ha en tydlig ide även skriftlig sådan om ditt företagande även innan du startar. Det tycker inte jag är för mycket begärt. Dessutom; Vänta bara tills du kommer utomlands och vill prata med myndigheterna där.. Du önskar såväl att du vore i Sverige istället. Det finns mycket som är dåligt i Sverige men att kontakten med myndigheten och Skatteverket i synnerhet är betydligt enklare än i Sverige än på många andra håll.
367
46
…[i]”Skatteverket hänvisar till EU-regler som gör att vi måste fantisera fram en verksamhet som vi inte bedriver”[/i] Har ni [u]fantiserat fram[/u] en verksamhet? Om ni inte vet vad ni gör på riktigt- Hur skall då skatteverket kunna ta er på allvar? Är det ingen medlem i föreningen som vet vad ni håller på med? Instämmer helt med inläggen om skatteverkets effektiva service. Och jämförelsen med utlandet.
Redaktuellt
1468
246
Som jag ser det finns det två vägar att gå: * Man kommer på att man vill starta ett företag/förening. * Man gör en kalkyl/budget över vad man kommer att sälja/köpa. * Med kalkylen som underlag fyller man i skatte-och avgiftsanmälan till Skv. * Efter 10-14 dagar så kommer registreringsbeviset och man är igång. Eller: * Man hör av nån kompis kompis att företagare får tillbaks momsen på allt dom köper in, bara man har ett företag eller startar en förening. * Man samlar ihop några kompisar och startar en förening med syfte att få tillbaks moms på allt man köper hem. * Man lämnar in skatte- och avgiftsanmälan och anger ingen omsättning, och hoppar därmed över det stycke i momslagen som säger att det ska finnas en momspliktig försäljning för att man ska vara berättigad att dra av ingående moms. * Skatteverket nekar helt enligt regler som finns. * Man tar inte till sig de motiv som finns, utan fortsätter hävda sin rätt till något man inte har rätt till. * Nu drar det ut på tiden.
67
7
Skatteverket tycker jag är toppen! Tillmötesgående och hjälpsamma. Den myndighet som jag känner mig motarbetad av är POSTEN! Det tog flera månader tills jag fick rätt avtal för mina brev och paketutskick. Jag bollades fram och tillbaka mellan olika avdelningar där ingen förstod varför den andra hänvisat till dem... väldigt oproffsigt, tungt och gammaldags! Bristfällig information, dåliga öppettider på inlämningsstället (stängt 10 - 14!!!) och stänger kl 18!
2360
37
Sedan den borgerliga regeringen tagit över har det inte blivit några nya trakaserier från skv men gammalt elände tar man inte i eller rättar till. Det medför att jag iallafall dragit ner på veksamhet som hade kunnat skapa ganska många jobb. Blir det åter en socialist kommunistisk regering så är det dags att fundera på att lägga ner resterande verksamhet. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1468
246
Ja, valet i höst riskerar att bli en mardröm för hela företagarsverige. En stor skillnad med skatteverket nu jämfört med förr är ju att dom inte längre regelmässigt sätter företag i konkurs för minsta lilla. Förr var ju en skatteskuld lika med kk regelmässigt. Däremot drar dom in F-skattsedlarna snabbare, vilket ju är en synnerligen kontraproduktiv åtgärd. Ungefär i klass med när Kfm går in och länsar konton så företagare inte kan ta sig hem ifall dom råkar vara på resa och ska tanka med bankkortet. Eller betala ut löner. Det måste vara den mest idiotiska åtgärd man långsiktigt kan ta till.
367
46
[quote="Magnolia" post=49691]Skatteverket tycker jag är toppen! Tillmötesgående och hjälpsamma. Den myndighet som jag känner mig motarbetad av är POSTEN![/quote] Post & Telestyrelsen är visserligen en myndighet men Posten heter som bekant inte Kungl. Postverket längre Posten är ett ”fristående” aktiebolag sedan 1994. Magnolias analys är riktig och jag tror det beror på att bolaget är dels mycket stort och dels lider av sin myndighetsförankring i Post&Telestyrelsen. AB Postens service gentemot allmänheten och småföretagare har ju sjunkit till bottenivåer med indragna postexpeditioner som ersatts med in och utlämningsställen på div. besinstationer, speceriaffärer mm. Stora åtaganden mot industri och volymkunder odlar man däremot mycket professionellt och sköter perfekt. De gör som de vill: Det blir inte bättre förrän Posten privatiseras till 100 % Eller att en riktigt stor entreprenör går in och hårdkonkurrerar. De nuvarande aktörerna DHL, UPS, o andra är ju egentligen också bara intresserade av volymer och automatisk logistik. Precis som skatteverket o en del andra myndigheter: som Tingssrätten t.ex. stärker sin service mot allmänhet och småföretagare borde posten vara med och investera i entreprenöriella personers möjligheter. T.o.m Fogden kan ju vara med på banan ganska ofta och göra en deal med nystartare som släpar på gamla skulder.
Redaktuellt
2360
37
Ingvar, jag ser att vi har samma erfarenhet utav skv och kronofogde. En gång var jag inte långt från att polisanmäla kronofogden men man hade en advokat där som rättade till eländet. Men det är bra att vi håller medlemmarna informerade om verkligheten. Socialisternas förra framträdande mot företagarna var landsföräderi och skapade stort kaosi Sverige. En som stack för att inte förlora företag i ett djupt hål var Ingvar Kamprad/Ikea som den 26.5.2014 utmämdes som den mest betydande svenska företagare genom tiderna. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
367
46
[quote="lars arenander" post=49702]Socialisternas förra framträdande mot företagarna var landsföräderi och skapade stort kaosi Sverige.[/quote] Bäst Lars A.! Inte behöver du vara rädd för myndigheter och regeringar utom möjligen för Alliansen som nu bestämt sig för att spola våra möjligheter till avdrag för eget pensionssparande. Ändrat reglerna mitt under matchen. Förödande för oss småföretagare som själva måste sörja för vår pensionering. Med undantag för den borgerliga regeringen så är det de stora drakarna på marknaden som du måste se upp med. Så snart du får snurr på en verksamhet som hotar de stora etablerade, så gör de allt för att hålla dig på mattan. Ta t.ex. de fina tongångarna om privatas möjlighet att starta vårdhem, äldreboende och hemtjänst i liten personlig skala; som var politikernas huvudargument när reformen genomfördes; Hemvårdarinnan som drömt om ett eget litet personligt skött äldreboende. Socionomen eller sjuksköterskan som vill driva HVB-hem; Dessa småföretagare hotas ständigt av konkurrens från t.ex. Humana med 10000 anställda. beryktade Carema inte att förglömma m.fl. Låt den nya vänsterregringen bli din bundsförvant mot monopolkapitalismens ondska.
Redaktuellt
2360
37
Högsta förvaltningsdomstolen har fått ytterligare ett ärende för om jag inte min fel , 10:e gången SKV socialister fram till 2006 ställde till med mer elände än du tycks förstå: Skattmasens manifest är en utmärkt beskrivning av en fd chef. Jag har bara från skv råkat ut för stöld bedrägeri urkundsförfalskning myndighetsövergrepp, avstängning som företagare för att man var barnledig och inte arbetade under den tiden, m.m. så det lär inte dröja så länge innan helvetet bryter lös igen innan det blir nyval nästa år. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
367
46
Äh! Ta en Snickers och glöm skatteverket och den nya regeringen. En bra företagare reder sig själv! Socialhjälp i form av startbidrag, lönebidrag, nystart, reducerade arbetsgivaravgifter o.s.v. starta eget bidrag m.m. leder bara till lättja. Var duktigare än dina konkurrenter helt enkelt- så reder det sig. Det är dina konkurrenter du skall se upp med: det är från dem du skall sno ditt levebröd. -inte på insatser som andra skattebetalare skall stå för.
Redaktuellt
2360
37
3:e okt 2014 spådde jag nyval nästa år, och så blir det också vilket inte förvånar mig men trots det hinner man ta nya ärenden med socialister i majoritet i företagsskattenämnd som kommer att ställa till med besvär för en hel del. Det är en fördröjningseffekt som man inte ska bortse ifrån. Att man inom olika samhällsgrupper tar bort de värsta avarterna av pennningflykt kommer att lyfta intäckterna för Sverige och skapa förutsättningar för bra privat vård,skola och äldreomsorg . Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.