Ni som säljer på Amazon, Ebay eller till kunder runt om i värld

2
Hur gör ni med frakt? Hur kan vi konkurrera med andra säljare i tex europa? Dels blir vår leveranstid mycket längre, för det andra kostar frakten härifrån mer.

Hur gör ni? Några tips?


Tack! :bravo
367
46
Skillnaden i LIKVÄRDIG FRAKTMETOD är inte alarmerande stor europeiska länder emellan. Tidsfaktorn påverkas ju av arten av varor och arten av handel. När det gäller e-handel så har Sverige suveräna logistikleverantörer med Europeiska mått mätt. Min erfarenhet som mest rör export via Ebay är att leveranser t.ex. till USA kan bli liggande irriterande länge i Sverige för div säkerhets- kontroller sannolikt p.g.a. 2001-09-11. Kunderna visar ofta stor förståelse för sådana förseningar. Folk som köper på postorder d.v.s. e-handel förstår och accepterar att betala för frakten-. Det begriper dom. [i][u]Men skriver du ” fri Frakt” i erbjudandet d.v.s. inbakat i priset ökar orderingången påtagligt.[/u][/i] Du får då betala säljprovision även på den delen men eftersom priset som sådant inte är den första och avgörande anledningen till att kunden handlar av dig så bör det inte påverka dina inkomster. Vi är ju i business för att få så bra betalt som möjligt- bästa priset och inte det lägsta priset. - eller hur? vad säljer du för någpt?
Redaktuellt
2
Hej Imre, Tack för ditt svar. Då jag vill sälja på Ebay for europa eller tex amazon UK, så kan jag inte konkurrera med säljare som bor i dessa länder. Varför? Jo pga dessa saker. 1. Säljarna där erbjuder "gratis" frakt, eller iaf billigare frakt än mig. Naturligt då dem fraktar inrikes. 2. Deras leveranstid är mycket kortare än mig för att det skickar sakerna inrikes. Så frågan är, varför skall någon köpa av mig? Dem kan få samma vara från en säljare i tex England eller Tyskland, med både snabbare billigare frakt. Hur löser man detta?
367
46
Hej mosd Eftersom du inte ger en hint om vad du säljer och vilka resurser / volymer du har och så vidare så kan nog ingen leverera ett bra svar. För att erbjuda ”gratis frakt” och hålla samma leveranstider får du sannolikt samarbeta med en fulfillment partner som plockar och packar och postar åt dig på plats. I ett sådant läge är det bara rent affärsarbete som gäller: Konkurrens, marknadsföring .o.s.v. Då blir det enkelt: Gör man det bättre än konkurrenterna så vinner man. Gör man det sämre så försvinner man. Vad säljer du?
Redaktuellt
3
Precis som jag läste tidigare är deras "gratis" frakt inbakad i slutpriset, men får känslan av att du är något insnöad i att alla alltid köper de billigaste och snabbaste vilket är ganska fel om jag får uttrycka mig så. Något du kan fokusera lite mer på ifall du ska ge dig in och konkurrera med lokala försäljare på te.x Ebay & liknande sidor är annonserna. Ett exempel på ett alternativ att endå sälja trots de enorma försäljarna är: Dessa säljare lägger ofta väldigt lite tid och pengar på deras annonser av någon anledning, sämre bilder, sämre beskrivningar med mera. Vi kan ta ett exempel där vi har en försäljare ifrån Tyskland har sålt en miljon exemplar av produkt "B" trots sin dåliga beskrivning och suddiga bilder, Just på grund av det låga priset och "fri frakt". Om du istället lägger ett par timmar på en fläckfri beskrivning med riktigt snygga bilder samt höjer priset till en accepterad marginal, jag garanterar jag dig att du kommer sälja även fast du konkurrerar med det enorma företaget ifrån Tyskland. Försök tänka längre än vad de andra erbjuder, hör gärna av dig ifall du vill bolla dina idér eller funderar kring något! :)
Hälsningar Emil
822
48
Vill passa på att tipsa om Imres artikelserie som handlar om försäljning på Tradera och eBay och hur man skriver säljande annonser. [url=https://www.foretagande.se/konsten-att-driva-lonsamt-foretag-utan-butik-och-hemsida/][b]Här är den[/b][/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.