Diverse frågor om att registrera en enskild firma

4
Verkar ha fantastisk kunniga människor här så chansar att jag kan få lite info om hur jag går till väga.

Jag håller på att registrera en enskild firma genom verksamt.se och har fastnat.

Jag är webbdesigner och kommer att ta an klienter from USA och beräknar att omsätta 500,000kr första året.

Jag vill få företaget momsregistrerat. Som jag förstår det ska jag inte betala moms för klienter utanför EU. Så hur fyller jag i "Beskattningsunderlag" delen för momsregistreringen?

Jag kan fylla i följande:

Omsättning: 500,000
Momsfri försäljning: ?
Försäljning till företag i annat EU-land: ?
Försäljning utanför EU (export): ?

Jag kommer inte att köpa hem produkter eller liknande än. Bara ge tjänster till utlandet.

Målet just nu är att bara få F-skatt och momsregistreringen igenom så att jag kan börja, men vill undvika att fylla i allt fel och inte få ihop registreringen korrekt.
1468
246
Om du bara kommer att ha klienter i USA så får du skriva i en omsättningssiffra vid 'försäljning utanför EU' Men det kan ju även dyka upp nån inom EU, så sätt en siffra där också. det är lika bra att dela upp den beräknade omsättningen och fylla i lite vid varje punkt. Dom här siffrorna är till intet förpliktigande, och alltså inget som nån bryr sig om. Det enda som händer är att om du [u]inte[/u] fyller i nåt vid t.ex export, så kommer det fältet att vara gråmarkerat på din första momsdeklaration. Och gör man momsdeklarationerna på nätet så handlar det då om att scrolla ner lite och ta bort en bock i en ruta, så aktiveras även det fältet i deklarationen. Märkvärdigare än så är det inte. Troligen är tanken att förenkla och få folk att fylla i mindre fel på sina momsdeklarationer, genom att bara aktivera de rutor som personen sagt sig handla med. det du däremot ska vara lite försiktig med är när du beräknar din vinst. Skriver du att du beräknar gå med 200 000 i vinst så kommer du att få en preliminär skatt på runt 10 000/ månad att betala in. och det kan ju vara lite saftigt när man är nystartad.
4
Tack för otroligt snabb svar Ingvar. Så menar du att jag ska fylla i det ungefär såhär: Omsättning: 500,000 Momsfri försäljning: ? Försäljning till företag i annat EU-land: 300,000 Försäljning utanför EU (export): 200,000 Jag kommer att gå i vinst minst 500,000 i första året. Jag har redan bra klienter. =) Tack igen!
1468
246
Ja, kör på det. Momsfri försäljning kan du nolla, för det är en annan sak. Det är när man säljer sånt som verkligen är momsfritt, tex medicin. Sen när du väl kommer igång så får du ju då hålla reda på om dina kunder är privatpersoner eller företag. Kan vara lite klurigt ibland.
4
Tack igen Ingvar, jag uppskattar din tid och kunskap. Ska försökta att vara aktiv här och svara på frågor lika mycket som jag kommer att ställa dom.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.