Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Preliminärskatt - registrering av företag

Preliminärskatt - registrering av företag 04 dec 2006 10:35 #5261

Hej!Mitt första inlägga här. Har "lurkat" här ett tag och lärt mig massor!Nu har jag dock stött på ett problem som jag inte kan hitta svaret på!Jag håller på att registrera mitt företag på foretagsregistrering.se och har fastnat på punkten "Uppgifter för beräkning av preliminär skatt"."Arbetsgivare m.fl. hittills under inkomståret":

Kan jag sätta två arbetsgivare där? I detta fallet har jag fått pengar först från Försäkringskassan första halvåret och sen från en anställning resten av året."Arbetsgivare m.fl. under resten av inkomståret":

Vad är resten av inkomståret i det här fallet? Resten av 2006 eller hela 2007 också? Jag kommer ju att ha förlängt räkenskapsår om jag startar mitt företag innan årsskiftet. Eller vill de helt enkelt bara veta vad jag har tjänat och betalat i skatt det här året?/Tina

Preliminärskatt - registrering av företag 12 dec 2006 12:49 #5441

Lite sent svar men i alla fall:Skatteverket lägger fällor... :) Om du har en arbetsgivare är du i Skatteverkets ögon anställd och inte egen företagare. Så mer än ett skall det stå i den rutan. Två är bra, men föreslår att du höjer till tre, fem eller så. Det spelar nämligen ingen större roll, bara det inte är en. :)Resten av året är innevarande år - dvs det år blanketten gäller, 2006.
Mitt företag: www.intelligentmammals.se
Min bokföringsguide: www.bokforamoms.se
Min roliga tvåspråkiga blogg: www.alltommig.nu

Re: Preliminärskatt - registrering av företag 12 dec 2006 20:10 #5454

TiKei wrote:
Hej!

Jag håller på att registrera mitt företag på foretagsregistrering.se och har fastnat på punkten "Uppgifter för beräkning av preliminär skatt"."Arbetsgivare m.fl. hittills under inkomståret":

Kan jag sätta två arbetsgivare där? I detta fallet har jag fått pengar först från Försäkringskassan första halvåret och sen från en anställning resten av året."Arbetsgivare m.fl. under resten av inkomståret":

Vad är resten av inkomståret i det här fallet? Resten av 2006 eller hela 2007 också? Jag kommer ju att ha förlängt räkenskapsår om jag startar mitt företag innan årsskiftet. Eller vill de helt enkelt bara veta vad jag har tjänat och betalat i skatt det här året?/TinaDetta syftar ju på anstälningar man haft/kommer ha under året, SKV vill ha dessa uppgifter för att kunna beräkna den prel. skatten. Dessa inkomster beskattas dock i inkomsslaget tjänst och har inget med bedömningen om inkomsten ska hänföras till näringsverksamhet eller ej.Det stämmer dock att ett av kriterierna för näringsverksamhet är att verksamheten ska rikta sig till fler än en uppdragsgivare.

Denna upplysninga efterfråga dock i skatte- och avgiftsanmälan under rubriken

"D. Beskrivning av verksamheten" i rutan "Beräknat antal kunder".De övriga upplysningarna man fyller i under denna rubrik är också till underlag för SKV bedömning av om det är näringsverksamhet eller tjänst som avses.

Preliminärskatt - registrering av företag 13 dec 2006 12:14 #5469

Charles har helt rätt, jag läste fel i din fråga i hastigheten. Antalet kunder är det som är kriteriet för huruvida man är anställd eller egen företagare, och det skall vara större än ett. :)
Mitt företag: www.intelligentmammals.se
Min bokföringsguide: www.bokforamoms.se
Min roliga tvåspråkiga blogg: www.alltommig.nu

Välj kommun från listan