Borgen utav ledamot

8
Hej!

Leasade nyligen en bil på mitt enskilda företag, nu är dock en ombildning på gång till AB.

Då vill finansbolaget ha en borgen utav ledamoten i mitt aktiebolag! Har dock ingen aning om hur man utformar en sån.

Finns det färdiga blanketter eller kritar man bara ner på ett papper att man går i borgen för leasingen på bilen?

Det hela känns märkligt då bilen står som säkerhet om jag skulle få för mig att sluta betala?

Tacksam för svar! Mvh Daniel
102
22
Jätteförvirrande att vi har samma namn :) Tyvärr är det inte ovanligt att finansbolagen kräver en borgen av nystartade företag - för din del tar det ju bort lite av charmen att ha ett AB. Finansbolaget kan dock hjälpa dig med borgensåtagandet, oftast gör de bara en kreditupplysning och ger den grönt ljus fixar de resten. Det tråkiga är också att trots att de har bilen som säkerhet kommer de även kräva en borgenär på vad som återstår av skulden ifall det inte funkar med företaget. Mitt råd till dig är att ha bilen så privat som möjligt så slipper du betala för den två gånger, den andra gången i form av förmånsvärde till Skatteverket. Mvh Daniel2
1468
246
Det är ju det att när man köper den som enskild, så är man automatiskt i borgen eftersom lånet står på ens personnummer, fast man tänker inte på det på samma sätt som när det krävs ett särskilt åtagande.
8
Hej igen och tack för svar! Jag förstår finansbolaget också att dem bara ser ett nystartat AB, blev mest snopen bara att man vill ha borgen på en bil där jag la 40% i första förhöjd hyra. Det är inte så att jag ångrat mig eller så och försöker komma ur leasingen. :) Enskilda företaget har gått bra och det är dags för AB helt enkelt. Förmånsvärde är jag inte orolig då jag har digital körjournal så Skv kan få försöka om dom vill. (Dom lyckas väl ändå iofs) :)
102
22
Tänkte mest att du slipper det om du äger bilen privat istället.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.