Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
91 foruminlägg
1288 artiklar
Andras passion och vilja att gå sin egen väg, ledd av tydliga värderingar, har gjort henne till en förebild för hundratusentals unga sparare. Men nu vill hon också något annat, något ännu större. I dagarna går därför Andra, tillsammans med flera andra entreprenörer och profiler från näringslivet, ut i en gemensam uppmaning till svenska folket:

Nu måste vi lyfta blicken!

Precis som för alla andra har året varit tufft för Andra Farhad. Planerade event och föreläsningar har ställts in och ingenting blev som planerat. Men Andra är inte som alla andra. Istället för att dra täcket över huvudet och gråta över sina egna problem, valde hon en annan väg.

– Vi måste vända blicken utanför vår egen lilla bubbla. Den här pandemin har drabbat hela världen – och vilka är det som drabbats allra hårdast? Inte är det vi här i Sverige i alla fall, konstaterar Andra och fortsätter: - Här har vi ändå viss trygghet med statliga stöd, a-kassa och försäkringskassa. Men hur har kvinnor och entreprenörer det i den fattiga delen av världen? Vi måste uppmärksamma deras utsatthet och hjälpa till!

Pandemin – en utblick i världen

FN:s globala hållbarhetsmål nummer 1 är att utrota världsfattigdomen. Fattigdomen förväntas, för första gången på över 20 år, öka under 2020. Man räknar med att över 400 miljoner jobb har försvunnit och nu riskerar 100 miljoner människor återgå i extrem fattigdom. Detta får inte hända, säger Andra med eftertryck och fortsätter:

– Hur ska människor kunna lyfta sig ur fattigdom om de inte har ett jobb som ger en inkomst? Precis som här hemma är det företagare och entreprenörer som skapar nya arbetstillfällen. I den globala uppbyggnadsfasen blir detta viktigare än någonsin. Återhämtningen måste komma igång nu - innan det är för sent – vi måste gå Back to business!

Ambassadör för Hand in Hand

Andra är sedan flera år ambassadör för den ideella organisationen Hand in Hand som bekämpar fattigdom genom entreprenörskap. De utbildar och tränar utsatta människor i entreprenörskap, så det kan starta sin egen verksamhet, försörja sina familjer och börja tro på framtiden igen. Hand in Hand har verksamhet i Indien och södra Afrika. Andra har själv besökt ett av Hand in Hands projekt i Kenya.

– Där träffade jag helt fantastiska kvinnor som berättade hur de satsat allt för ett liv utan fattigdom. De drev sin egen business och kämpade ofattbart hårt i sina små, små företag - för att kunna ställa mat på bordet och skicka sina barn till skolan. Stoltheten i deras ögon gick inte att ta miste på - de lös av egenmakt - och det var fantastiskt att se! Men, vem skyddar och hjälper dem nu?

Hon har fyllt Hovet. Hon har fyllt Globen. Hon har varit på tidningsomslag och i tv-soffor. Hon har utsetts till Årets svensk och till en av näringslivets mäktigaste kvinnor. Hon har haft TED-talks, träffat Barack Obama, fått pris av kungen och signat bokkontrakt.

Och nu? Hon höjer sin röst för de som inte har någon - och uppmanar oss alla att öppna ögonen och hjälpa till.

Andra Farhad är en förebild för oss alla.

Nu kan du som företagare eller privatperson bidra till Hand in Hands arbete. Deras julkampanj Back to business har som mål att ge 6000 människor entreprenörsträning och en hållbar väg ut ur fattigdom.

Hand in hand - bekämpar fattigdom med entreprenörskap

Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.