Gratis, djupgående SEO-guide riktad till småföretagare.

50
3
Vi har precis publicerat en guide för de som precis har snubblat in på ämnet sökmotoroptimering och vill hitta riktlinjer och tips om hur man optimerar sin hemsida på bästa sätt.


Grunden i sökmotoroptimering av Northside Media.

Vi hoppas att den kan vara till hjälp! Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att skriva en kommentar!
207
3
Tur jag hade "readability" installerat i Chrome. Tycker inte sidan och artikeln är fullt läsvänlig. -Ska spåna genom hela artikeln så småningom...
50
3
[quote="deeman" post=46547]Tur jag hade "readability" installerat i Chrome. Tycker inte sidan och artikeln är fullt läsvänlig. -Ska spåna genom hela artikeln så småningom...[/quote] Tack för din feedback! Vi testade med ett nytt typsnitt som på MAC datorer visades perfekt, men med dåligt resultat på PC. Vi har nu bytt till ett som förhoppningsvis är mer läsvänligt!
207
3
Fast det där med PC kontra MAC har ju egentligen inget att göra med hur det ser ut på hemsidan. Hemsidans utseende ligger i strukturen och den kod som utgör hemsidan. Om man vill att texten ska se lika ut för alla som besöker sidan så kan t. ex integrera Google Fonter. Ett jag gillar heter "Lato" om jag inte minns fel. Sedan har du ett typsnitt som heter "Droid Sans" som för övrigt är ungefär om inte samma typsnitt som används i Androidtelefoner etc. Jag tycker fortfarande det är svårläst, förstora upp typsnittet, byt till ett tydligare, justera CSS'en dela in avsnitten til separata poster(avsnitt)... del 1 och del 2 osv.
50
3
[quote="deeman" post=46553]Fast det där med PC kontra MAC har ju egentligen inget att göra med hur det ser ut på hemsidan. Hemsidans utseende ligger i strukturen och den kod som utgör hemsidan. Om man vill att texten ska se lika ut för alla som besöker sidan så kan t. ex integrera Google Fonter. Ett jag gillar heter "Lato" om jag inte minns fel. Sedan har du ett typsnitt som heter "Droid Sans" som för övrigt är ungefär om inte samma typsnitt som används i Androidtelefoner etc. Jag tycker fortfarande det är svårläst, förstora upp typsnittet, byt till ett tydligare, justera CSS'en dela in avsnitten til separata poster(avsnitt)... del 1 och del 2 osv.[/quote] Nja, både den förra och den nuvarande är Google Web fonts. PC & Mac skiljer sig när det gäller till att visa typsnitt på skärm. Vissa typsnitt är det mindre skillnad på och på vissa är det stor skillnad, om det har med upplösning eller (native) grafikinställningar vet jag inte.
207
3
Ja iof, men du vet Mac är användarvänlig från början och justerar hemsidan per automatik i dag. Jag har en Macbook Pro och där visas hemsidan helt annorlunda i läsaren Safari. Det verkar som om att hemsidan anpassar sig efter skärmen så att säga. Och sedan hur man justerar detta smidigt med t ex "Media Queries" är kanske en gåta? Med det är ett faktum att alla sidor ser bättre ut med Mac. Jag behöver generellt zooma på en del hemsidor med min bärbara PC 15,3" till ungefär 120%. Besöker jag däremot samma sida med Mac så behöver jag inte zooma alls. - Hela sidan anpassas automatiskt.....,typ Inte lätt det där....om man inte tittar djupare, men det kanske kan ta en evighet och en bibel? Så mitt generella tips som kvarstår är väl då egentligen att guiden delas in i poster/avsnitt. -Men varför är det egentligen så där? .,intressant! /Daniel
50
3
[quote="deeman" post=46557]Ja iof, men du vet Mac är användarvänlig från början och justerar hemsidan per automatik i dag. Jag har en Macbook Pro och där visas hemsidan helt annorlunda i läsaren Safari. Det verkar som om att hemsidan anpassar sig efter skärmen så att säga. Och sedan hur man justerar detta smidigt med t ex "Media Queries" är kanske en gåta? Med det är ett faktum att alla sidor ser bättre ut med Mac. Jag behöver generellt zooma på en del hemsidor med min bärbara PC 15,3" till ungefär 120%. Besöker jag däremot samma sida med Mac så behöver jag inte zooma alls. - Hela sidan anpassas automatiskt.....,typ Inte lätt det där....om man inte tittar djupare, men det kanske kan ta en evighet och en bibel? Så mitt generella tips som kvarstår är väl då egentligen att guiden delas in i poster/avsnitt. -Men varför är det egentligen så där? .,intressant! /Daniel[/quote] Jag tror du fick med problemet på direkten, dvs. det är just det att mac kanske zoomar in som standard! Om vi har någon hårdvaru-entusiast så kanske vi kan få ett bra svar! Det är så hemsidan är utformad faktist, en media query per generell skärmstorlek! Att bygga en hemsida för en PC är nog ett hett tips, då det verkar vara där som dem största fallgroparna finns! Att dela in den i sektioner är ett väldigt bra tips som ska genomföras under dagen! Tack Daniel!
207
3
Satt just och pillade lite med typografi. Prova att koda om "p, pre" till följande: p, pre { margin: 1em 0px; line-height:1.5; font-family:'Droid sans', Arial , Helvetica, sans-serif } Blir lättare att läsa på PC skärm, i skrivande stund kan jag dock inte testa med Mac. Men bolla lite med "line-height" och testa olika typsnitt etc... /Daniel Må gott denna söndag, snart mot ny vecka...
50
3
Uppdaterade guiden med en "infographic" http://xam.nu/f/grundenisokmotoroptimering.jpg Lättare att spara ner på datorn, maila till kollegan eller visa för den oinvigde. Vill man använda den på sin egna hemsida så är det helt ok så länge som bilden inte ändras.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.