Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

7 tips: Få kontroll på ditt företags rykte online

Dela artikeln
måndag, 20 november 2017 0
7 tips: Få kontroll på ditt företags rykte online

Denna artikel är en annons

Har du googlat ditt företagsnamn någon gång? Vad är det som visas? Kan det förbättras?

Många företagare känner till sitt rykte “på stan” men är inte lika medvetna om vad som sägs om dem online. Det kan göra att företaget går miste om viktiga kunder. Här är 7 tips från webbhotellet Loopia för att ta kontroll över ditt företags rykte på internet.

1. Registrera ditt företagsnamn och dina varumärken som domännamn

När någon googlar på ditt företag eller ditt varumärke kommer dina registrerade domännamn med stor sannolikhet att visas bland sökresultaten.

Tips! Driver du företag i Sverige är toppdomänen .se det självklara valet för företagets domännamn. .nu är ett bra komplement till .se och driver du ett internationellt företag rekommenderas även .com.

2. Skapa en egen hemsida till företaget

En hemsida låter dig själv bestämma vilken information om ditt företag som ska synas online. Stämmer företagsnamnet överens med domännamnet fungerar hemsidan och dess innehåll dessutom som en pålitlig källa när nuvarande och blivande kunder söker efter ditt företag på webben.

3. Håll hemsidans innehåll aktuellt och testa alla länkar

Se över och uppdatera text, bilder och kontaktuppgifter och kontrollera att alla interna och externa länkar fungerar och leder dit de ska. Det gör det lättare för Google att uppfatta vilka sidor som hör till ditt företags hemsida vilket ökar deras synlighet bland sökresultaten.

4. Håll kontaktuppgifter uppdaterade på alla ställen du kommer åt

Var extra noga med sidor som t ex Google Kartor, Google Sök, hitta.se och eniro.se där många internetanvändare letar information om företag.

5. Sökmotoroptimera din hemsida med relevanta ord och fraser

Se till att ditt företags hemsida syns tydligt bland sökresultaten på t ex Google genom att inkludera vanliga sökord och fraser som är relaterade till din verksamhet i innehållet på hemsidan.

6. Se över betyg och besvara eventuell kritik på recensionssidor

Oavsett om det är positiv eller negativ kritik kan det vara en bra idé att besvara det som skrivs om ditt företag. Det visar andra besökare att ditt företag är aktivt och synligt på internet.

Läs mer om hur du registrerar domännamn och kommer igång med företagets hemsida hos Loopia.

Välj kommun från listan