Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Agera inte bank åt dina kunder – 3 tips

Dela artikeln
måndag, 11 juni 2018 0
Agera inte bank åt dina kunder – 3 tips

Ligg inte ute med pengar i onödan. Se istället till att få in betalningar snabbt så att du kan nyttja dem i företaget. Helt enkelt – sluta agera bank åt dina kunder!

Tid är pengar, särskilt om du driver en mindre verksamhet. Här är ett axplock smarta faktureringsknep  från vår tipslista, knep kan börja använda redan idag för att få till en smidig rutin.

1. Delfakturera. Du kan behöva pengar under tiden du arbetar på ett längre projekt. Det finns olika sätt att gå tillväga men var en bra leverantör och se över möjligheten med kunden.

2. Använd tekniken. Att skicka vissa typer av fakturor kan innebära onödiga utgifter för dig. Det finns smidiga och billiga sätt. Många av dagens bokföringsprogram har stöd för att skicka och ta emot fakturor digitalt. Det är kostnadseffektivt, spårbart och miljövänligt.

3. Kreditupplysning och betalningsvillkor. För kunden är det en fördel att få lång tid på sig att betala. Du däremot vill ju ha betalt snabbt. Är kunden ny för dig bör du ta en kreditupplysning för att minimera risken att bli utan betalning.

Vill du ha fler tips?

Det finns vissa krav du måste rätta dig efter när du gör en faktura. Men vilka är de?

Vi har samlat tips, regler, förslag och exempel

Välj kommun från listan