Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Bilsemester genom Italien och bildelar som behövs

Dela artikeln
onsdag, 07 juni 2017 0
Bilsemester genom Italien och bildelar som behövs

Så du ska ut på äventyr och bila runt i Italien.

Om vi antar att du tar din egen bil på denna underbara resa så gäller det att vara beredd på allt, och att bilen är försedd med den bästa utrustningen. Absolut allt du skulle behöva eller önskar piffa upp din bil med finner du på 123bildelar.se eller Giga-däck.se för bildelar och bilsemesterutrustning.

Att bila i och igenom Italien är en fantastisk upplevelse, de otroliga landskapen, den underbara maten och den makalösa italienska charmen. Men att köra i Italien är lite Daredevil, kort sagt. Du har till exempel en massa ZTL överallt, och detta betyder zona a traffico limitato, zoner av begränsad trafik. Dessa zoner är väldigt dåligt skyltade och det händer ofta att turister men också invånare råkar köra in på dessa områden och fastnar sedan på kamera och får betala böter. Områdena finns till för att bevara historiska landmärken, det är mycket trafik i Italien så dessa zoner är viktiga för att förminska risken av bilolyckor vid ovärderliga, historiska byggnader samt förminska avgasutsläpp vid dessa turisttäta ytor. Tänk också på att Italien är ett scooterland, och scooterförare är inte de mest ansvarstagande, de kör kors och tvärs, svänger snabbt rönt hörn och gränder.

Att tänka på för din bilfärd

Stora delar av Italien är väldigt trafiktäta, därför är det ett hett tips att börja bila tidigt på morgonen och göra stora delar av nödvändiga sträckor före lunchtid då eftermiddagstrafiken i Italien är kaotisk. Det är också väldigt klurigt att parkera i Italien, det finns gott om parkeringshus men platserna försvinner snabbt vilket betyder att man oftast får köra runt och leta efter en parkeringsplats på gatan. Då springer du till närmaste parkeringsmätare och köper en parkeringsbiljett, och det kan du också köpa på vilken tabaccaio (kiosk) som helst.

Italiens vägar är ganska slingriga och krokiga, så om du bilar med familj är det bra att packa med några platspåsar eller en hink då man lätt kan bli åksjuk. Du ska också alltid ha med dig körkort, nödvändiga papper på bilen, försäkringspapper samt reflekterande säkerhetsväst som du enligt lag måste ha i bilen.

Bensinmackar finns lite överallt, och det kan vara smart att veta att benzina är bensin och gasoleo är diesel. Många av de mindre bensinmackarna stänger mellan 1300 och 1530 på söndagar men då är det bara att självservis gäller istället. Det är bara att mata in en banknota och trycka på en knapp och göra som vanligt.

Italien är ju ett ganska stort och avlångt land, ja såsom Sverige, fast ett helt annat sorts klimat och landskap. Så beroende på vart bilen tar dig så bör du planera för olika förutsättningar. Då är det också bra att ta hand om bildelar du kan behöva och andra tillhörigheter. Ska du till exempel runt och köra i norra Italien där det kan bli lite isigt under vintern bland bergen så ska du ha snökedjor, båda för din och andras säkerhet men också för att det är lag på det.
Och är du ute och kör bland himmelskt vackra Toscana i en sportbil så har vi allt du kan tänkas behöva för att utrusta den, allt annat och lite till.
I de mindre folktäta områdena är det inte så bra skyltat så det kan löna sig att köpa ett GPS system för att navigera dig bland alla småvägar.

Italien är också ett fantastiskt cykelland, men var försiktig och bär hjälm då vägarna inte är de säkraste. Online kan du också köpa cykelpackning för din bil så att du lätt kan haka fast cykeln på taket, men också en vanlig koffert för extra bagageutrymme som du fäster på taket av bilen.

Välj kommun från listan