av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1193 artiklar

Att finnas på webben med en hemsida är en självklarhet för företag idag. Majoriteten av alla internetanvändare googlar efter information om företag och deras produkter och tjänster vilket visar att du som företagare behöver både finnas och synas på webben med en hemsida för att inte gå miste om potentiella kunder. Läs mer här nedanför om varför ditt företag behöver en hemsida - oavsett hur stort eller litet företaget är.

  • Du blir lättare att hitta på webben av potentiella kunder

Genom att skapa en hemsida till företaget som du fyller med matig och relevant information, värdefulla tips och råd och utförliga produktbeskrivningar kan du fånga upp potentiella kunder via sökmotorer som t ex Google. Det gör det lättare för nuvarande och blivande kunder att hitta dig på webben.

  • Du finns tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan

 

Finns ditt företag på webben är det tillgängligt för i princip vem som helst, när och var som helst. Det öppnar upp för fler kontakter och kunder i och med att de inte behöver ta någon hänsyn till särskilda öppettider. Ett kostnadseffektivt sätt för dig som företagare att hitta nya kunder och samtidigt stärka relationen till nuvarande.

  • Hemsidan kostar inte mycket mot vad den kan ge dig

En grundläggande hemsida med tillhörande domännamn och webbhotell kostar någon tusenlapp om året. Ofta ingår olika hemsidesverktyg som ger dig möjlighet att skapa en enklare hemsida utan att behöva anlita någon för jobbet.
Kopplar du hemsidan till ett statistikverktyg som t ex Google Analytics kan du kartlägga dina besökares beteenden för att lära känna dina kunder och optimera din hemsida och dina erbjudanden utifrån det.

  • Hemsidan stärker ditt varumärke

Idag diskuteras allt på webben, så även ditt företag. Det recenseras, betygsätts och ifrågasätts i sociala medier och på olika diskussionsforum. Med en egen hemsida till företaget får du större kontroll över vilken information om ditt företag som syns på webben vid en googling.

  • Sociala medier fungerar bäst som komplement till hemsidan

Facebook är en enkel lösning där du i princip bara behöver skapa ett konto för att komma igång med ditt företags marknadsföring på webben. Men visste du att de flesta av dina Facebook-följare aldrig ser dina inlägg om du inte väljer att betala för att öka synligheten?

Det kan därför vara en bra idé att låta hemsidan vara navet i ditt företags marknadsföring och att främst använda sociala medier för kundkontakt och för att driva trafik till hemsidan där information om ditt företag och det ni erbjuder finns samlad.

Kom igång med en hemsida till företaget hos Loopia

I Loopias webbhotellspaket ingår flera olika hemsidesverktyg som t ex populära WordPress och Loopia Sitebuilder där du enkelt skapar en egen hemsida, utan krav på tekniska förkunskaper (prova gratis här!). Läs mer och kom igång på loopia.se/webbhotell.

Under Black Friday-veckan firar Loopia ordentligt och erbjuder .SE-domäner för endast 9 kr/st och upp till 60% rabatt på webbhotell. Beställ direkt på loopia.se


Visa kommentarer 1
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
| Anmäl | 9 månader sedan
Inga kommentarer, synd! Kan hålla med om att en bra hemsida är A och O för ett företag. Syns man inte så finns man inte.

Loopia har riktigt bra support och trevligt folk i supporten. Man kan få mycket hjälp där.

Själv är jag partner med Loopia och om man kanske behöver lite extra teknisk hjälp så kan jag hjälpa till. Kontakta mig direkt eller fråga efter Jenkler hos Loopia om det skulle behövas.