av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1193 artiklar

Visste du att Sveriges småföretagare står för 4 av 5 jobb som skapas i samhället idag? Trots sin stora och positiva inverkan på samhället upplever många småföretagare att det är svårt att få extern finansiering i tillväxtfasen. En tredjedel av alla företag som startas överlever av olika skäl inte treårsdagen. För många kan ett bra företagslån öka möjligheterna att lyckas i sin verksamhet.

Men hur ska man tänka som företagare och när passar det att ta ett företagslån? Det finns inte bara ett, utan flera svar på de frågorna.

Varför ska jag ta ett företagslån?

 

Många tror att enda anledningen till att man behöver låna pengar är för att det inte går bra för företaget. Det kan faktiskt vara precis tvärtom, framför allt när det handlar om företagare. Det kan vara för att företaget går bra och att man kanske bara behöver det där lilla extra tillskottet för att växa och utvecklas. Du skulle kunna...

… investera i varulager

Har du ett uppkommande högtryck, behöver varor och betala leverantörer innan du har fått betalt för sålda varor? Då kan ett företagslån vara perfekt för att lösa ett tillfälligt behov.

… investera i personal

Du kanske har en säsongsbetonad verksamhet som kräver extra personal under perioder där du kan använda de ökade intäkterna till att betala tillbaka ett kortfristigt lån?

… investera i marknadsföring

Att marknadsföra sitt företag online/offline, göra om hemsidan eller ta in en byrå som gör det åt dig. Det finns många marknadsföringsaktiviteter som kan öka din försäljning men som du inte har kapital för att satsa på. Däremot kan du se intäkter några månader framåt. T ex om du behöver satsa inför en högtid som julen, Black Friday, påsken eller liknande.

… investera i utrustning

Behöver du investera i ny utrustning eller maskiner för att kunna ta ett uppdrag från en stor kund? Det är vanligt att kunder till oss tar ett lån för att köpa en maskin, utföra ett arbete för en kunds räkning och betala tillbaka lånet för de pengar man har tjänat på uppdraget. Våra företagslån har ingen bindningstid, ingen startavgift eller dolda kostnader. Det betyder att du kan lösa ett lån i förtid - utan att behöva betala för resterande månader!

… lösa ditt kassaflöde

Har du kanske utställda fakturor och fordringar som du inte har fått betalt för samtidigt som du ska betala löner och andra kostnader? Då kan vi hjälpa dig med likviditeten tills att du har fått betalt av dina kunder.

Hur kan jag få ett företagslån?

Bankerna har många krav och en lång process. Blanketter, resultat- och balansrapporter, bokslut, affärsplaner och fysiska möten med en bankman kan göra att det drar ut på tiden. Det här tar tid. Tid du som småföretagare inte har. Dels tar möten med banken tid från ditt företag och sen tar det ofta lång tid att få pengarna på kontot. Om du som småföretagare nu ens blir godkänd för ett lån hos banken...

Det finns många uppstickare som är alternativ till bankernas långsamma arbetssätt. Företagslån online, med en nästintill total digital process, brukar vara det snabbaste och enklaste sättet att få finansiering som småföretagare.

När ska jag inte ta ett företagslån?

Du kanske står i begrepp att satsa på en ny produkt, tjänst eller marknad? Då kan det vara bra att göra undersökningar och se om det finns ett behov. Är du precis i startgroparna till att bilda ditt företag kan det också vara svårt, framför allt från banken. Men då finns alternativ på statlig, regional och kommunal nivå för att komma igång. När du har kommit igång och fått lite mer snurr på verksamheten så kan vi hjälpa dig att växa ytterligare.

Du ska också se upp med höga räntor och avgifter som kan bli dyra kostnader för dig som småföretagare. Läs även igenom villkoren noggrant för att se om det finns andra dolda kostnader och om det finns någon bindningstid för lånet. Hos banken ses småföretagare som hög risk och då blir kostnaden också hög. Har du dessutom betalningsanmärkningar, skulder och annat som ses som negativt blir det ännu dyrare – om du ens får ett lån i överhuvudtaget.

På Qred förstår vi läget för Sveriges småföretagare. Man är ofta VD, marknadschef, lagerarbetare och säljare samtidigt. Det kan vara svårt att få tiden att räcka till och en betalningsanmärkning eller likviditetskris kan uppstå lättare än vad man tror. Därför ser vi till helheten när vi bedömer om ditt företag ska få lån eller inte. Hos oss står du i centrum, inte dina eventuella problem. Vi är specialister och fokuserar enbart på företagslån för att du ska kunna växa som företagare.

  • Ansökan tar 1 minut
  • Besked inom 1 timme
  • Pengarna utbetalas samma dag
  • Ingen bindningstid
  • Ingen startavgift
  • Inga dolda kostnader

 

Ansök om företagslån hos Qred med tre enkla steg!

 

 

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.