Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Så stärker du ditt varumärke och får fler kunder med hjälp av internet

Dela artikeln
måndag, 05 mars 2018 0
Så stärker du ditt varumärke och får fler kunder med hjälp av internet

Konkurrensen på webben är hård. Och oavsett om du har många besökare och sidvisningar i dag, är det inte säkert att du har det i morgon. Potentiella kunder är rörliga. De kräver hela tiden nya, spännande mål att lägga sin uppmärksamhet på.

Ska du ha varaktig trafik, behöver du bygga relationer och lojalitet hos besökarna. Det räcker inte med vanlig sökmotoroptimering eller en och annan annons. Nej, det du vill se är fler besökare som både stannar längre på din webbplats och som väljer att återkomma. Med mer fackmässiga termer vill du ha en låg avvisningsfrekvens och en hög andel upprepade besökare.

Lyckligtvis finns det ett sätt att åstadkomma det. Sociala medier erbjuder möjligheter för att bygga engagemang hos din målgrupp. Men tro inte att det räcker med att finns där. Det finns viktiga saker att tänka på för att lyckas.

Utöka din räckvidd

Det är förstås viktigt att ha koll på vilka sociala medier du engagerar dig i, så att du har en bra kontinuitet, men glöm inte att det finns fler kanaler än Facebook och Twitter. Instagram, LinkedIn och Google+ är tre andra, men det finns hundratals. En bredare närvaro ger dig fler möjligheter. Fundera på var din målgrupp har sin naturliga hemvist och lägg krutet där. Sätt också upp en rutin för hur du ska sköta kommunikationen och vad som hör hemma var.

Var aktiv och engagerad

Det heter sociala medier av en anledning. Om du vill få andra intresserade nog att besöka din webbplats, måste du vara intresserad av dem. Det vanligaste felet många gör är att inte lyssna. När du lyssnar och bemöter kommentarer visar du inte bara att besökarna är viktiga för dig. Du får också viktiga insikter om ditt företag och hur det uppfattas.

Dina besökare hjälper dig att förstå eventuella problem, med ett utifrånperspektiv, vilket hjälper dig att skapa relationer och att hitta åtgärder för sådant som behöver åtgärdas.

Låt nätverket hjälpa dig

Med en bra och ömsesidig relation med dina besökare kan du omvandla dem till dina bästa förespråkare. Dina förespråkare delar innehåll, driver dialoger och förstärker din närvaro. Gör en lista över inflytelserika personer i din bransch och försök få dem att engagera sig. Med sådana personer i ditt flöde, bygger du inte bara respekt och trovärdighet. Sannolikheten till fler följare och mer trafik ökar rejält.

Skapa värde för dina läsare

Du kommer bara att få trafik och engagemang från dina läsare om du erbjuder något av värde för dem. Skapa bra innehåll som ha potential att spridas viralt. Men erbjud också en bredd, så att du tilltalar olika intressen. Allt är inte intressant för alla.

Bjud också på dig själv och din kunskap. Ett bra innehåll som är till värde och hjälp för läsaren är det som skapar ringar på vattnet och en bra spridning av dina inlägg.

Använd bra verktyg

Det finns en rad verktyg för att hjälpa dig att enklare skapa inlägg och sprida innehåll i sociala medier. Men även för att följa upp det som skrivs, så att du kan hålla koll och vara aktiv i din dialog.

Tänk också på att dina aktiviteter i sociala medier bör hänga ihop med din webbplats. Gör det exempelvis möjligt att agera genom att dela och kommentera ditt innehåll. Ett tips är också att erbjuda RSS-flöden eller andra prenumerationsmöjligheter, till exempel att följa ditt företag på Facebook eller andra sociala medier.

Sist, och det är så viktigt så vi säger det igen, det är innehåll av värde som gör att du lyckas. Det går inte att tvinga fram engagemang utan att själv vara engagerad. Bjud på dig och ditt företag, så är du ett bra steg på vägen.


w4s-logo

Studie efter studie visar på hur viktig en hemsida är för företag som vill ta sig till nya nivåer.
Men plånbok efter plånbok visar också att det varit en dyr historia för företag att skaffa sig en professionell hemsida, utan krångel, koder men framförallt utan en saftig faktura.
Detta har vi ändrat på och har tagit fram ett koncept för att just små och medelstora företag nu ska kunna ha en lika professionell hemsida som de stora företagen.

Grym deal
Vill du ha tips & råd på hur din hemsida ska se ut eller hur en hemsida hjälper er verksamhet?
Tveka inte på att kontakta oss.

Du får en snygg och professionell hemsida, helt gratis under 1 år!

Därefter har du varken uppsägningstid eller bindningstid. Så säkra är vi! Värde minst 7 800 kr ex. moms 
Erbjudandet gäller endast fram till 12 mars.

 

Varmt välkommen att höra av dig till oss på 08 – 122 100 99.

Alternativt att du mailar till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att ta del av något av ovanstående erbjudanden.

 

Välj kommun från listan