av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar

Affiliatemarknadsföring är en marknadsföringskanal som är unik för internet. Denna form av marknadsföring började redan i internets tidiga dagar och började snabbt att växa sig väldigt stor och även mycket lukrativ. Idag är detta en form av marknadsföring som finns för praktiskt taget alla branscher. Och nya affiliateverksamheter startas hela tiden.

Så fungerar det

 

En affiliate är en sajt som vidarebefordrar besökare på sin sajt till en samarbetspartners. De lägger upp information om tjänster och/eller produkter som andra företag erbjuder och länkar till dessa. Beroende på specifikationerna för det affiliateprogram de är med i kommer affiliatesajten antingen kunna få betalt för varje besökare de vidarebefordrar eller så får de betalt först om besökaren även genomför ett köp på samarbetspartners sajt.

Välja rätt bransch

Som sagt finns det affiliateprogram för i stort sett vilken bransch som helst idag. Men det finns också trender som påverkar lönsamheten från månad till månad. Att göra sin efterforskning är därför väl värt tiden. En bransch som länge varit stor i just affiliatekretsar är spel om pengar. Innan årsskiftet och introduktionen av den nya spellagen var det många som trodde att det skulle skapa problem även för affiliateverksamheterna, men stora sajter som Tippat.se har utan synliga problem kunnat anpassa sig till förändringarna riktigt väl.

Olika affiliateprogram

Nästan oavsett vilken bransch man väljer att fokusera på kommer det finnas ett antal olika program man kan välja att ta del av. Hur mycket provision man kan få kan variera en hel del från program till program. Genom åren har det funnits allt från 1%-75% provision. Ska man försöka sätta fingret på någon form av genomsnitt hamnar det fortfarande mellan 5%-25%. Vad som säljs är ofta en stor anledning till denna variation. För vissa produkter kommer vad som är standard vara betydligt högre än andra.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.