av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar

Barter är ett gammalt ord som dyker upp oftare och egentligen är det bara ett annat ord för byteshandel. Det är alltså bara ett sätt att byta varor och tjänster med andra utan att blanda in pengar. Det kan vara mellan företag eller mellan privatpersoner. "Barter" används både på svenska och engelska.

 

Ex: Jag jobbar med grafisk formgivning och kan trycka visitkort – Vad har du att erbjuda mig mot att jag designar och trycker dessa åt dig?

Så ska vi verkligen börja med byteshandel när vi lever på 2000-talet? Ja, varför inte? Det är ett utmärkt sätt att dra nytta av de timmarna du inte kan fakturera och byta mot andras tid eller byta delar av ditt lager som inte blir sålt mot saker du själv behöver.

Vad har du som du kan erbjuda till andra? Kan du bygga hemsidor, programmering, copywriting, coachning, rekrytering, svetsa, har ett stort kontaktnät, ja vad det än må vara finns det alltid någon som behöver det du kan erbjuda.

Kanske säljer du redan dina tjänster och får betalt - så varför använda sig av barter?

Både du och jag vet att vi inte alltid fyller vår tid till 100 %. Det finns dagar då vi kunde använt tiden bättre men det fanns helt enkelt inget bra att göra.

 

Barter är då en perfekt lösning där du kan byta till dig andras tjänster eller produkter som du ändå behöver och normalt skulle få betala för. Med barter kan du göra jobb åt andra och i gentjänst byta till dig det du behöver. Alla inblandade tjänar!

Barter är dessutom helt lagligt och godkänt av skattemyndigheten

Så länge båda parter skriver en faktura på beloppen, alltså fakturerar varandra på samma belopp, så är det inga problem.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.