Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Barter - Utnyttja kunskap och tillgångar fullt ut

Dela artikeln
torsdag, 05 februari 2009 0

Barter är ett gammalt ord som dyker upp oftare. Det är ett sätt att byta varor och tjänster med andra företag utan att blanda in pengar. Jag trycker visitkort och jobbar med grafisk formgivning – Vad har du att erbjuda mig?

Så ska vi verkligen gå tillbaka till byteshandel när vi lever på 2000-talet? Ja, varför inte?

Vad har du som du kan erbjuda till andra? Kan du bygga hemsidor, programmering, copywriting, coachning, rekrytering, svetsa, har ett stort kontaktnät, ja vad det än må vara finns det alltid någon som behöver det du kan.

Kanske säljer du redan dessa tjänster och får betalt - så varför använda sig av barter?

Både du och jag vet att vi inte alltid fyller vår tid till 100 %. Det finns vissa dagar då vi kunde använt tiden bättre men det fanns helt enkelt inget bra att göra.

Barter är då en perfekt lösning där du kan byta till dig andras tjänster eller produkter som du ändå behöver och normalt skulle få betala för. Med barter kan du göra jobb åt andra och i gentjänst byta till dig det du behöver. Alla inblandade tjänar!

Barter är dessutom helt lagligt och godkänt av skattemyndigheten, så länge båda parter skriver en faktura på beloppen, alltså fakturerar varandra.

På Företagande.se är vi intresserade av barter och andra samarbeten. Kontakta oss här om du har något att presentera.

Välj kommun från listan