av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1255 artiklar
Företaget SurePayroll har kartlagt de bästa tiderna att publicera inlägg på olika medier och här har jag valt att ta med de tre vanligaste.

Bästa tiden att posta inlägg på Facebook

  • Bästa tiden att publicera inlägg på Facebook är mellan klockan 13:00 och 16:00 under alla dagar i veckan. Det är under denna tid som man normalt får flest besökare och som flest personer väljer att gå in och läsa dina inlägg.
  • Den sämsta tiden att publicera på Facebook har visat sig vara under arbetsdagarna innan klockan 08:00 och efter klockan 20:00.

Bästa tiden att posta inlägg på Twitter

  • På Twitter är den bästa tiden att publicera inlägg mellan klockan 13:00 och 15:00. Har man inte möjlighet att publicera inlägg alla dagar i veckan så kan det vara bra att veta att de bästa dagarna att publicera på är måndag till torsdag.
  • På Twitter får man minst ut av att publicera inlägg efter klockan 20:00 alla dagar och på fredagar efter klockan 15:00.

Bästa tiden att posta inlägg på Linkedin

  • På Linkedin spela det inte lika stor roll vilka tider man publicerar inlägg men de bästa dagarna att publicera på är tisdag till torsdag.
  • På Linkedin är det däremot ingen stor vits med att skiva inlägg mellan klockan 22:00 till 06:00 på måndagar och fredagar.

 

Något som även kan vara bra att tänka på om du vill ha fler besökare är att publicera bilder med din text. Detta då det har visat sig att intresset för inläggen ökar markant om en bild finns med.

Tänk dock på att det som fungerar bra för ett varumärke kanske inte fungerar lika bra för ett annat. Se till att använda analysverktyg som Facebook Insights eller Topsy för Twitter för att hålla ett öga på vad som som fungerar och vad som inte fungerar.

Lycka till!

Källa: Entrepreneur.com

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.