Ta in i företaget.

8
Hej, har en liten fråga gällande när man tar in något privat i företaget.

Hur uppskattar man värdet på det? Har hört att man kan kolla på blocket!? men om det inte finns där, vad kan man då göra?

Hur gör man med moms på ett sådant föremål?

tack!
88
Du ska ha ett utlåtande från en utomstående värderingsman är min rekommendation. Givetvis så måste "tillgången" vara av något större värde om detta ska vara aktuellt.[br][br]Mvh
Med vänliga hälsningar

Jens Nylander
Grundare av Jens of Sweden
Grundare av JAYS
Idag grundare och VD för Proenzy (http://www.proenzy.com)
2360
37
Vad kostade det som nytt hur gammalt är dra av 20% per år då inkl. moms har sedan myndigheten någon synpunkt återkom gärna till mig. Det är heller aldrig fel att göra som Jens sa men det kan kosta en slant.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
758
1
Har du ett AB, så kan du privat fixa en enskild firma och sedan hyra ut maskinen[br]till ditt Aktierbolag :vissla
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
7
Vad jag har förstått så är följande tillåtet:[br][br]Jag har en enskild firma där jag säljer översättningstjänster.[br]I dagsläget använder jag min privata dator för att arbeta med översättningarna. [br]Visst kan jag sälja in den till företaget för marknadsvärde (och naturligtvis inte längre använda den privat) och bokföra det på Eget kapital och förbrukningsvaror (den är värd under 5K)?
589
1
Ja, det bör vara OK. Men jag skulle nog ändå fundera (lite beroende på hur gammal din dator är) på att köpa en ny dator från Dell eller liknande. De kostar inte mycket idag.
101
[quote]Hur gör man med moms på ett sådant föremål?[/quote][br][br]Om du säljer in en vara från dig privat till företaget, får du inte lyfta någon moms. [br]Kan också vara en anledning till att det är mer fördelaktigt att köpa nytt, men det kan ju med vara lite beroende på föremål och kostnad.[br][br]//Marta
7
Tack för de snabba svaren.[br]Visst är det så att nya datorer är billiga att köpa in, men firman är nystartad och har inte så got om likvida medel ännu.[br]Därför tyckte jag att den datorn jag har duger så länge. Dessutom sänker jag ju vinsten i firman genom att köpa datorn, utan att behöva betala ut några likvida medel (eftersom jag köper av mig själv så att säga).[br]Istället för att kontera kassan så kan jag väl kunna kontera Egen insättning?
2360
37
Använd datorn så länge den är tillräcklig, sedan kan du köpa den dator som senare krävs för kanske 1/4 av mot vad du skulle betalat idag.  Det är bättre att satsa pengarna på något mer lukerativt. än en dator som sjunker till ½ priset så fort man fått hem den.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.