Privat faktura skickad till handelsbolaget

5
Hej,

Jag är delägare i ett handelsbolag som erbjuder webbhotell. För ett tag sedan så beställde jag ett domännamn för privat bruk från samma företag som vi hyr server av. Av någon anledning så ställdes fakturan ut på mitt handelsbolag och inte mig som privatperson.

Eftersom det är jag som privatperson som ska betala för denna domän och mitt handelsbolag inte har någonting med den att göra, kan jag helt enkelt betala fakturan själv och strunta i att ta upp den i handelsbolagets bokföring?

Vänliga Hälsningar
Tobias Larsson Hult
1616
4
Det ska väl inte vara några svårigheter att be dem ställa om fakturan till dig privat om de handlar med privatkunder?[br][br]Annars har de i sin bokföring sålt något till ditt företag men som du där ej redovisar.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
88
Personligen skulle rekommendera att göra något av följande där 1) är det som är bäst och där 3 är sämst.[br][br]1) Be om en kredit och en ny faktura i ditt eget namn.[br]2) Om 1) inte går så fakturera dig själv från handelsbolaget[br]3) Om 2) inte går betala fakturan själv, dvs. du behöver inte lägga in den in bokföringen för handelsbolaget eftersom den är av ren privat karaktär.[br][br][br]Mvh
Med vänliga hälsningar

Jens Nylander
Grundare av Jens of Sweden
Grundare av JAYS
Idag grundare och VD för Proenzy (http://www.proenzy.com)
1616
4
Vad som jag blir intresserad av är om domänen är registrerad på dig privat eller på ditt företag.
Må väl!
589
1
[quote author=Mojo link=topic=2628.msg10749#msg10749 date=1185997831][br]Vad som jag blir intresserad av är om domänen är registrerad på dig privat eller på ditt företag.[br][/quote][br]Vilket ju är en civilrättslig fråga, som är viktig i sammanhanget.[br][br]Men visst kan du betala fakturan privat. Värre är att ta in en privatfaktura i verksamheten (alltså göra "åt andra hållet"), då hade jag defenitivt begärt en ny faktura.
2360
37
Om du har fullmakt att ändra så bör det inte ställa till med problem. Det är ju inte du som felat dessutom?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
5
Tack för alla svar![br][br]Domänen står på mig som privatperson. Har mailat dem och bett om en ny faktura. Får se vad dom svarar.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.