Bokföra varulager?

23
Jag har köpt på mig en massa saker för försäljning innan mitt företag startat och de mesta har jag inga kvitton på. Hur bokför jag varulagret. Är det eget kapital som sätts in. Måste varje liten pryl räknas, värderas, prissättas och dokumenteras? Eller kan jag ta ett ungefärligt värde på hela mitt lager? Det är ingen ingående moms på största delen av mina varor.
Jag har även köpt ett stort lager frimärken även dom innan jag startade företagt. Finns det möjlighet att bokföra dom och i så fall hur?
101
Hej,[br][br]Har för mig att du gör följande:[br][br]Om du inte har något kvitto på lagret får du göra en uppskattning av värdet. Sen sätter du in det i bolaget som eget insatt kapital i företaget. Du får inte dra moms. Går igenom varenda pryl gör du vid en lageinventering, men det är ju bra att veta vad du har innan du startade... (Har själv aldrig haft något laget i företaget). [br][br]Om det inte är för lång tid tillbaka innan du köpte in frimärkena, så kan du visst ta med det i bokföringen. Hade jag gjort, tror ingen reagerar på om det skiljer några en kortare tid från dess att du köpte dem till dess att du startade bolaget. Är ju ganska självklart att det var till din verksamhet om det handlar om ett större belopp. Bokför som vanligt och att det är inköpt med pengar från ägaren.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.