Skattsedel utan att visa för arbetsgivare?

1
Jo, har en fråga...

Om man har en heltidsanställning och vill starta ett eget företag vid sidan av, går det att "dölja" detta på något vis för sin arbetsgivare?
Tänker mest på f-skatt osv.
32
Jag har en anställning bredvid mitt företag och jag har inte meddelat dem någonting alls. Du ska ju ha FA-skatt så för dem blir det ingen skillnad.
1324
2
Detta att inte medella sin arbetsgivare kan få en ända med förskräckelse. [br][br]Lite beroende på ditt anställningsavtal och om företaget konkurerar eller ej med ditt arbeta kan du bli uppsagt på minuten utan ersättning om arbetsgivaren får reda på det. [br][br]Hans[br]
456
1
Ja, även fackliga organisationer + A-kassan har regler för detta... Dom vill ju t.ex inte grunda eventuella ersättningar på den inkomst din egna verksamhet står för...
2360
37
Rak kommunikation är det bästa.  Det ger kanske inga plupoäng men ni vet var ni har varanadra.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Går och går... allt går, du kan strunta i att säga något - så länge du inte har konkurrerarande verksamhet eller motarbetar din arbetsgivare bör det inte finnas några hinder. Du kan inte hindra din arbetsgivare att ta reda på din skattsedel eller om du har ett (registrerat) företag i Sverige. Det är möjligt att starta ett företag i ett annat land och då blir det genast mycket svårare för din arbetsgivare... men det försvårar troligtvis även för dig.[br][br]Detta sagt så rekommenderar jag inte att dölja det för din arbetsigvare, det kan vara bra med goda referenser i framtiden.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.