Direkt avdrag eller avskrivning?

4
Jag har köpt 2 st inventarier samtidigt och de ligger båda på en och samma faktura på över 7000kr men var för sig är de värda under 5000 vardera. Visst kan jag dra av den summan på en gång utan avskrivning under 3 eller 5 år?

Kanske en dum fråga men jag har just börjat bokföra och vill inte göra några fel.

Tack på förhand!
6
Hej![br][br]I bokföringen bokförs ju inventarierna var för sig (pris exkl. moms) och du kan göra avdrag för dem direkt, då beloppet för varje enskild inventarie understiger 5000 kr (exkl. moms).[br][br]Mvh [br][br]Nutek, Företagsinformation www.nutek.se/foretagarguiden[br]
Nutek stärker näringslivet i hela Sverige genom att bidra till fler nya företag, flera växande företag och fler starka regioner. Nutek är en nationell myndighet.
2360
37
avdrag direkt under förutsättning att de inte har något samband. Jag gläds åt att Nutek går in och styr lite. Med nuvarande lagar är det rena stenåldern och direkt företagsovänligt. Men det kommer inga nyföretagare att märka förrän det är försent.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
4
De har juh ett samband, 2 stycken symaskiner men med 2 helt olika funktioner. Vet att man måste plussa ihop skärm+hårddisk+tangentbord och så när man köper datautrustning men detta faller väl inte under det?
2360
37
Jag önskar att du har rätt men tro det inte. Hur som helst behöver man inte själv upplysa skattemyndigheten om allt utan det är på en förfrågan man får förklara hur man tänkt. Vissa skulle säkert hålla med dig men resultatet kan lika gärna bli tvärtom. Jag har själv varit med om att man sagt en sak och gjort precis tvärom. ärendet är just nu hos regeringsrätten helt i onödan. men sådan är verkligheten ibland.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
206
[br]2 symaskiner hör inte ihop bara för att man köper dem på samma gång, en dator och tangentbord och hårddisk däremot kan du inte använda utan de andra, vilket du kan med symaskiner, därför är de 2 olika förbrukningsinventarier och kostnadsförs direkt var för sig i samma verifikation...
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
2360
37
Naurligtvis tycker jag som du och idag har du kanske rätt men om jag inte missminner mig har man inte ändrat lagen däremot kanske man har uppluckrat synsättet. Men det där får man ju veta den dan någon kollar om man nu gör det. Större företag har 10´respektive 20´för direktavdrag. Själv håller jag på med ett ärende om 2´hos skattemyndigheten. som är sega som.........men det ligger några år bakåt i tiden.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.