Spara pengar på skattekontot?

52
7
Jag kikade på räntan för vårt affärskonto, en ganska nedslående studie:

över 250 000 kr 0,90 %
50 000 kr - 249 999 kr 0,30 %
upp till 50 000 kr 0,00%

Då är ju till och med Skattekontot som ger 1.8% skattefritt från första kronan bättre!

Vår revisor hade aldrig hört talas om någon som sparade överlikviditet på skattekontot, har ni?

En del kreditmarknadsbolag som Marginalen tar ju emot insättningar från företag men man vågar ju inte ha mer än 250' hos dem (gränsen för vad IGN täcker). Känner ni till fler med bra ränta & villkor?
205
1
Har du stora summor som en buffert, eller är det stor omsättning på pengarna så att du måste kunna komma åt dem när som helst? Om du bara är ute efter en buffert kanske det är värt att satsa i fonder, även om aktiefonder kanske inte är det säkraste att sätta pengarna i idag. Är du risktagare kanske du vågar gå in med riskkapital i andra företag?[br][br]Märk väl att detta bara är en lekmans åsikt.
52
7
Det rör sig om pengar som inte behövs just nu men kanske på några månader till ett års sikt så att placera dem i aktier är lite väl riskfyllt. En del av pengarna kan behövas med en gång om försäljningen blir väldigt stor en månad.[br][br]Den aktuella summan är mellan 500' och 1000' kr.
1069
139
Skandiabanken har ett likviditetskonto för företag med ränta på fn 2,90%, inga uppläggningskostnader, inga uttagsavgifter. Du kan göra överföringar till ditt befintliga affärskonto i deras internetbank.[br][br]Resurs Bank har också företagskonto med fn 3,75% ränta, ingen uppläggningskostnad eller uttagsavgift där heller. Nackdelen är att de inte har någon internettjänst.[br][br]Det finns många fler alternativ, och som du var inne på är det bra att inte ha mer än 250.000 insatt per bank pga insättningsgarantin.[br][br]Stig Forsberg[br][b][url=http://www.enskildfirma.nu]www.enskildfirma.nu[/url][/b][br]
2360
37
Lettiska banker ger  upp till 6%.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1324
2
Finns en del. [br][br]Titta på denna sida så får du räntorna just nu[br][br]http://www.finansportalen.se/sparkontoguiden.htm[br][br]hans

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.