Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Koll av skatteverket

Koll av skatteverket 16 mar 2009 06:03 #24709

Hej jag har en liten firma som jag driver i hemmet. Just nu kollar skatteverket mina böcker, och eftersom jag har använt mig av en revisor som har gjort min bokföring så kändes det ganska lugnt. Tills dom ringde upp mig och säger att det saknas lite. Jag har glömt att föra in vissa saker som jag har sålt, inga större summor, men ändå! Känns verkligen jobbigt, har ju inte gjort det på vilja. Flyttade i den vevan o separerade, så kvittona har helt enkelt kommit bort.  Har antgligen glömt att föra in sånt som jag har köpt också:(
Vad händer nu? Är jättenervös. Hoppas nån har varit med om något liknande.

SV: Koll av skatteverket 16 mar 2009 09:11 #24714

Det som brukar hända är att Skatteverket räknar fram vad du har undanhållit, och så får du betala skatt och eventuellt skattetillägg för det. Är det inga större slantar så brukar det stanna vid det.

Är det fråga om undanhållen skatt på mer än ett basbelopp (tror jag att det är) så lämnas det vidare till åklagare och man kan få någon dagsbot också om man har otur.

Om din revisor skött bokföringen och denne inte gjort avstämning på kontona för att se till att allt stämmer tycker jag att du skall ta ett snack med denne så att det blir bättring. Det är lite bokföringens A och O att man vid varje månadsskifte stämmer av bokföringens konton med verkligheten så att det stämmer på öret. Då upptäcks vanligen alla eventuella transaktioner som man glömt kvittona för.

SV: Koll av skatteverket 16 mar 2009 10:55 #24719

Tack för svaret. Jag gick back det året, så det är inte frågan om undanhållen skatt. Möjligen undanhållen moms isf. Summan är ca 15000:- 

SV: Koll av skatteverket 16 mar 2009 15:07 #24730

Jag glömde en post en gång och fick tillbaka någonstans mellan 5-10´. Det är oftast när det är rörigt som man kan missa något. Du kanske ska ta och kolla om du har några mer avdrag när man iaf håller. Överklaga om de ger dig något annat än ändring utav underskottet som lär bli lite mindre.  Vet du inte hur du ska göra skriv några rader till mig i så fall så kan jag skriva en mall till dig. Tänk om dert vore det omvända,  vad rik jag vore och tänk om man dessurttom hade ämbetsmannaansvar och bliev kickad från posten då skulle kanske Sveriges företagare kanske fungera i välmående för landet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: SV: Koll av skatteverket 17 nov 2014 19:07 #50548

Det är några år sedan jag skrev det här inlägget men det är fortfarande på tapeten, men med tillägget hur de agerat genom stöld, bedrägeri, urkundsförfalskning, myndighetsövergrepp m.m. samt gjort så många företagare flytt landet. Då är vi där igen med en ny socialist kommunistisk regering så om inte den avgår snart gör svenska företagarre det. Det ska tilläggas att det inte var alliansen som var boven ovan utan det hänförde sig till framtill när de tog över. Men når man högsta förvaltningsdomstolen är det bara en rundgång tills lagen prövas på annat sätt eller lagändring sker.

Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Senast redigerad: 17 nov 2014 19:09 av lars arenander.
 

Välj kommun från listan