Privat garage

1
Hej!



Vi kommer att bedriva verksamheten (enskild firma på min man) i vårat garage (bilverkstad). Garaget är fristående och på 80 kvm och kommer att användas enbart för den här verksamheten. Vi står som gemensamma ägare på huset+garage+biytor. Ca 10 kvm av en biyta kommer att användas som kontor för verksamheten, har egen ingång och ligger skild från bostadshuset.

Vi har lån på huset och betalar både amortering och ränta.

Enl skattemyndigheten så kan vi inte dra av några kostnader som vi har för hus/garage/biytor på firman. Ok elen (har satt in en mätare för att ha koll) men för reparationer på de ytor som används för verksamheten? Finns det inte möjlighet att dra av något på räntorna ex? Har för mig jag läst att man visst har möjlighet att dra av kostnader för lokaler om man har dom i hemmet bara man kan visa på att vissa krav är uppfyllda.



Hälsningar Anna
61101 är startdatum för vår bilverkstad...
206
Komplicerad frågeställning det där, och du kan säkert få olika svar beroende på vem du frågar. [br] [br]Naturligtvis kan man tycka att företaget skall betala hyra för garaget om det uteslutande används i företaget, sök runt lite efter vad hyran är för en motsvarande lokal (marknadsvärdet), det borde skatteverket kunna godkänna. [br] [br]Däremot får inte hyran grundas på amortering och räntor då ni anses få tillbaka den kostnaden vid en ev. försäljning, för att få dra den kostnaden behöver företaget äga fastigheten. [br] [br]Nej, för huset får ni inte dra kostnader på företaget, huset är ju ert som privatpersoner, men för garaget bör ni kunna ta upp nödvändiga ombyggnationer för att passa verksamheten som skall bedrivas (ex installerande av pelarlyft eller likn.) dock inte rent värdehöjande reparationer, då dessa skall bekostas av ägarna = ni som privatpersoner genom hyresinkomsten. Får ni igenom hyra får ni också ta upp hyresinkomsten i era inkomstdeklarationer.
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.