Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Online bokföring eller program på datorn

Online bokföring eller program på datorn 06 maj 2012 11:40 #43890

Hej!
Håller på att sondera terrängen gällande bokföringsprogram. Har laddat ned en demo från Björn Lundéns hemsida "e BL ekonomi" samt Vismas "Avendo eEkonomic".

Priset för båda programmen ligger runt 100-130kr månad och utifrån vad jag förstått är de onlineprogram som sparar och lagrar information på en extern server. Jag slipper således göra säkerhetskopior på egen hand.

Hur står sig onlineprogram i förhållande till program som man sparar ned på sin dator?
Vilka är fördelarna/nackdelarna?

Kan även nämna att jag försökte göra ett nytt verifikat i e BL ekonomi gällande en egen insättning. Programmet ville dock inte godkänna mitt verifikat. När jag letade information i hjälpavsnittet kunde jag inte hitta något.
Senast redigerad: 06 maj 2012 11:44 av conpros.

Re: Online bokföring eller program på datorn 06 maj 2012 22:58 #43895

Jag kör själv på Avendo eEkonomi och är nöjd. Jag är helt ny på bokföring och programet är väldigt enkelt. Har dock inte testat något annat program så jag har inget att jämföra med. Mitt företag är en liten enskild firma och för mig har det funkat utmärkt. De har bra onlinechatt om man behöver hjälp med funktioner i programmet.

/Martin

Re: Online bokföring eller program på datorn 07 maj 2012 05:05 #43897

Tack för svar Cruiser!
Jag är också helt ny så då känns det lite extra tryggt höra att andra i samma sits tycker Avendo fungerar bra.
Skall leka lite mer med demon idag och se hur den är uppbyggd.

Kan även passa på nämna att min flickväns pappa är revisor i en förening och har goda bokföringskunskaper i Vista. Den version han använder är dock av typen program man sparar på datorn. Men chansen bör vara större att han kan hjälpa mig om jag stöter på problem i Avenda än i BL.

Re: Online bokföring eller program på datorn 08 maj 2012 09:20 #43905

Om ni funderar på bokföring online ska ni först testa program med koppling till er bank. Där är transaktionen i stort sett bokförd samtidigt som betalningen kommer in/ut från kontot. De flesta bankerna använder Speedledger e-bokföring, kolla på www.speedledger.se! Det finns fler program, välj webbaserat och sök på www.programguiden.se
programguiden.se - vattenhålet i datadjungeln
Senast redigerad: 08 maj 2012 09:22 av stigadam. Orsak: komplettering

Re: Online bokföring eller program på datorn 08 maj 2012 12:32 #43906

Jag skulle definitivt rekommendera en online tjänst så du inte behöver oroa dig över säkerhetskopior och kommer åt din information från vilken dator som helst.

Vilket program som sedan är rätt för dig beror lite på dina behov. Ifall du söker efter endast bokföring så tror jag att du hittar ett bra alternativ från förslagen ovan.

Om du också har behov av att t.ex. rapporter timmar och fakturera dina kunder via samma system kan du ta en till på Zervant (www.zervant.se) som också har en gratis iPhone app för tidrapportering.

Re: Online bokföring eller program på datorn 08 maj 2012 13:58 #43909

Kollande lite på "e BL ekonomi" och blev lite förvånad att man där skulle ladda hem jättefil och installera på datorn. Då faller ju lite av bokföring på nätet. Man kan inte sätta sig med vilken dator som helst.

Hans

Re: Online bokföring eller program på datorn 08 maj 2012 16:37 #43911

I PC för alla fanns för en tid sedan en artikel om "Så gör du bokföringen via webben - 6 smarta tjänster" cloud.idg.se/2.16150/1.329886/sa-gor-du-bokforingen-via-webben---6-smarta-tjanster
programguiden.se - vattenhålet i datadjungeln

Re: Online bokföring eller program på datorn 10 maj 2012 08:55 #43926

Hej conpros! Jag jobbar med BLe på Björn Lundén Information AB och skulle väldigt gärna vilja veta vilken sorts problem som du som inte lyckades spara en verifikation hade. Var det så att verifikationen inte var i balans eller något annat "bokföringsrelaterat" eller var det så att programmet inte fungerade för dig? Vi jobbar hela tiden för att vi ska ha den bästa lösningen för (små)företagare och tar gärna emot feedback!

Med vänlig hälsning

Henry Arousell
_______________________
Björn Lundén Information AB
Box 84
820 64 Näsviken
Senast redigerad: 10 maj 2012 09:22 av Henry.

Re: Online bokföring eller program på datorn 10 maj 2012 09:20 #43927

Och ett svar till hfohrman/hans:

Det stämmer att Ble använder en installerad klient. Det valde vi för att vi tycker att vi kan göra en så pass mycket bättre produkt med de verktyg som vi då får till buds. Det gör att användaren kan bestämma väldigt mycket av sin upplevelse (alltifrån bakgrundsbild till var man vill ha olika fönster eller jobba på flera skärmar samtidigt och mycket mycket mer).

Det fungerar lite som Spotify, man laddar hem en klient och jobbar mot data som ligger på våra servrar. Vi tycker, och hoppas, att det ska ge det bästa av två världar helt enkelt. För vi menar att fördelen av "internetifierad" bokföring i första hand handlar om säker backup, möjlighet att dela information mellan kollegor och att kunna arbeta på resande fot - då man troligast har sin egen dator med sig i vilket fall.

Bäst är nog att prova oss leverantörers lösningar och kolla vad man gillar och vilka egenskaper man värderar högst.

Med vänlig hälsning

Henry Arousell
_______________________
Björn Lundén Information AB
Box 84
820 64 Näsviken

Tel: 0650-541400
Fax: 0650-541401

www.blinfo.se

Re: Online bokföring eller program på datorn 12 maj 2012 08:37 #43943

Stort tack för alla era svar!:)

Henry:
Jag vet inte riktigt vad jag fastnade på men det kändes som att något inte var i balans. Försökte bl.a. göra en egen insättning. När jag försökte läsa hjälpen så kom jag inte vidare. Önskvärt hade varit mer utförlig hjälpavsnitt.
Layouten i programmet kändes dock mycket tilltalande! :)
Om ni funderar på bokföring online ska ni först testa program med koppling till er bank. Där är transaktionen i stort sett bokförd samtidigt som betalningen kommer in/ut från kontot. De flesta bankerna använder Speedledger e-bokföring, kolla på www.speedledger.se! Det finns fler program, välj webbaserat och sök på www.programguiden.se
Jättebra tips mjjhansson!
Jag kollade upp med min bank, Swedbank, och har suttit och testat deras demo för e-bokföring samt pratat med supporten. Fick bra respons och de har bra öppentider. Valde därför denna lösning.


Om man använder sig av e-bokföring, måste man då ha pappersexemplar av sina verifikationer i en pärm?
Vill minnas att alla affärshändelser enligt bokföringslagen måste ha ett underlag (kvitto/faktura).
Senast redigerad: 13 maj 2012 09:59 av conpros.

Re: Online bokföring eller program på datorn 04 dec 2012 17:44 #45454

Zenconomy bokföring är en uppstickare i bokföringsdjungeln som tar saker till en ny nivå, om ni har höga krav på snabba och smidiga system så tycker jag helt klar det är värt att kolla in!



Attachment png.jpg not found

Senast redigerad: 28 maj 2013 16:36 av Kristoffer Nolgren.

Re: Online bokföring eller program på datorn 08 aug 2014 10:08 #50098

Jag använder också Zenconomy, förutsatt att man inte har ett jätteföretag tycker jag det är kanon!
kristoffernolgren wrote:
Zenconomy bokföring är en uppstickare i bokföringsdjungeln som tar saker till en ny nivå, om ni har höga krav på snabba och smidiga system så tycker jag helt klar det är värt att kolla in!



Attachment png.jpg not found

 

Välj kommun från listan