Bekräftelse/Faktura

2
Vi säger att jag skall göra en hemsida med startsida och 2 undersidor.

Det kommer att ligga på min portal till oktober 2007 sedan får kunden skriva över den på sig för vad den faktiska kostnaden som Loopia tar 200kr nu tror jag och då ingår 1 år också i det priset.

Pris för att kunden får ligga på min portal och hemsidetillverkning säger vi att jag tar 4900Kr+ moms men jag vill ta ut ett förskott på 700Kr + moms för att täcka ev kundförlust.

Hur skriver jag en korrekt bekräftelse/delfaktura?
232
varför kör du inte över fakturan med en gång? Summan i sig är inga pengar om det handlar om en kommersiell verksameht. [br] [br]Men som svar på din fråga är att du lägger upp samma artikel 2 ggr, med olika fakturadagar samt belopp. [br] [br]Lägg till texten att "Fakturan baseras på överenskommelse 2006-10-xx" [br] och så bifogar du ett skriftlig underlag som styrker detta. [br] [br]Räcker gott med ett mail där en förklaring samt acceptans finns med.
M-Daniel Johansson
2
[quote="xt nordic"]varför kör du inte över fakturan med en gång? Summan i sig är inga pengar om det handlar om en kommersiell verksameht. [br] [br]Jag skulle själv inte betala hela fakturan innan hemsidan är klar
83
Varför fakturerar du inte hela summan EFTER hemsidan är klar då? [br] [br]Förskottsbetalning med så små belopp känns omständigt, och skapar bara mer administrativt jobb för dig.
488
[quote="Brolin"] Förskottsbetalning med så små belopp känns omständigt, och skapar bara mer administrativt jobb för dig.[/quote] [br] [br]När jag har sålt till privatpersoner hade jag tidigare problem med avhopp; att folk helt plötsligt hade gått upp i rök när deras beställda vara var klar eller att de inte löste ut den från posten. En gång när jag höll på att jaga en kund för att få henne att lösa ut sin beställda vara från posten sade hon till mig "Jag kan ju bara ändå påstå att jag inte var nöjd, så slipper jag ifrån köpet." [br] [br]Efter det började jag med att låta okända kunder betala handpenning, och sen dess har jag inte haft några såna problem. Visst har det hänt att kunder har hamnat i ekonomisk knipa och inte kunnat betala på en gång, men då har vi gjort upp att de fått göra delbetalningar och jag har levererat deras beställning när allt var betalt. [br] [br]Folk är helt klart mer motiverade att fullfölja sin beställning efter att de har lagt en handpenning.
83
Jo då, jag känner igen problemen... Men många företag drar sig för att förskottsbetala, och även en del privatpersoner. Det kan ju faktiskt gå åt andra hållet också - att man förlorar kunden för att man envisas med förskottsbetalning.
232
Ja, det gäller att vara flexibel. Hör med kunden om vad som anses lämpligast och betona att du inte vill ta risken med kundbortfall. [br] [br]- En gemensam lösnig är den bästa lösningen -
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.