Bokföra Google Adsense vid bokslut

5
Hej, Ber om ursäkt om denna fråga ställts tidigare, har försökt söka i forumet men det fungerade inte.

Jag undrar om Google Adsense räknas som en kundfodran eller en upplupen intäkt i bokslutet?
50
1
Hej! Enligt [url=http://www.bokforingstips.se/artikel/bokforing/google-adsense.aspx]bokföringstips.se[/url] räknas det som upplupen intäkt.
5
Tack zab! Är dåligt insatt i vad en upplupen intäkt är för något. I fallet Google Adsense, vad är det som gör att det blir en upplupen intäkt? Är det p.g.a. att jag inte skickat någon faktura? Blir det någon annan skillnad än att andra konton används när det är en upplupen intäkt istället för en kundfodran? (Gissar att beloppet skrivs i en annan ruta i det förenklade bokslutet också.)
50
1
Tyvärr har jag inte något bra svar på det, själv har jag inte kommit så långt med mina adsense försök att jag har behövt bokföra något ännu. Men det vore ju kul att veta när det blir dags, så jag hoppas någon annan har ett bra svar frågorna..
5
Då håller vi tummarna för att någon annan vet lite mer :) Kan förtydliga att jag har en EF och att det alltså är ett förenklat bokslut jag ska göra. Har läst lite och om jag förstår rätt så behöver man inte periodisera en upplupen intäkt i det förenklade bokslutet så det gör det enklare än om Google Adsense klassificeras som en kundfodran. Är det någon som vet om det stämmer att Google Adsense ska räknas som en upplupen intäkt?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.