Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Restskatt. Tagit ut för mycket i lön.

Restskatt. Tagit ut för mycket i lön. 11 apr 2013 00:15 #46660

Hej, Jag har klantat mig rejält och tagit ut för mycket pengar från min enskilda firma 2012. Jag har gjort en större vinst än jag trodde. Till problemet jag har inte tillräckligt med pengar att betala in den skatt som kommer att krävas. Fråga 1 när skall skatten vara betald? Fråga två funderar desperat på att ta något blankolån eller liknande för att ta mig ur detta. Vad har ni för tipps till en klant:(

Re: Restskatt. Tagit ut för mycket i lön. 11 apr 2013 01:12 #46661

Hej, först och främst för framtiden skall du tänka så här!

Av vinsten kan du med gott hjärta ta ut 50% som eget uttag (lön), inte mer. Resten går till skatt. Följ den linjen så slipper du restskatten i framtiden :).

Sen gällande när den skall betalas så är det i början av maj om jag inte fått det om bakfoten.
Om du inte kan betala den nu så får du ränta på det och då blir det lite dyrare. Vet ej hur många procent den räntan är på.

Att ta blanko, eller smslån mm undvik det så mycket som möjligt. Kommer bara sabba ditt liv i framtiden. Och kostar dig säkert mer i slutet än vad det skulle kolla med att få ränta på skatten.

Jag har även hört om personer och företag som fått snälla personer på skatteverket när dom ringt in, och därmed fått ut några extra månader på sig att betala den så kanske du kan hinna jobba ifatt det och inte ta ut lika mycket pengar.

Hoppas det löser sig för det, tänk på 50% i framtiden så är du säker om du kommer förbi detta! :)
Med vänlig hälsning

Mikael
Ladoo Webbyrå

En liten men effektiv webbyrå som erbjuder webutveckling och design till privatpersoner, företag och organisationer.
Ladoo Webbyrå

Välj kommun från listan