Övernattningslägenhet, vilka möjligheter finns?

1
Hej!

Jag arbetar just nu i Stockholm men har tänkt att flytta till en annan stad och bosätta mig och skriva mig där samt starta ett eget AB. Men jag kommer att i min näringsverksamhet behöva spendera en hel del tid i Stockholm ändå.

Finns det något sätt jag kan ta min nuvarande lägenhet och hyra ut den som övernattningslägenhet åt mitt företag? Jag har inte råd med dubbla hyror privat men behöver verkligen en övernattningslägenhet pga jobbet.

Hotell räcker inte då jag behöver ordentlig utrustning och uppkoppling på plats i staden.

Att köpa en är tyvärr ingen möjlighet och jag vill av enkelhet behålla den lägenhet jag har idag.

Antar att det inte blir problem att dra av resor till och från Stockholm?

Om jag spenderar 10-15 nätter i månaden i Stockholm så är det helt klart bättre för mig och mitt företag att ha en lägenhet där. Även andra ev. anställda kan behöva nyttja den.

Är det omöjligt eller behöver jag ha företaget på första handskontraktet? Detta gäller ett aktiebolag för övrigt.

/E
2066
2
Teoretiskt tycker jag inte det borde vara några direkta problem. Skriv ett andrahandskontrakt mellan dig som person och aktiebolaget. Detta naturligtvis under förutsättning att hyresvärden godkänner att du faktiskt hyr ut lägenheten till en juridisk person. Du skriver hyra, så jag antar att det är en hyresrätt? PS. Ring gärna skatteverket och kolla för att slippa eventuella problem i efterhand.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.