Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: redovisa moms i inkomstdeklarationen

redovisa moms i inkomstdeklarationen 29 apr 2013 09:50 #46911

Hej gott folk!

Sitter i stunden och donar med deklarationen för 2012!
Detta är andra gången jag ska deklarera för min firma som jag haft ca 3 år nu. Är en enskild firma. Bokför i programmet som heter just Visma enskild firma!Är anställd på annat företag vid sidan av min firma

Har kört fast på momsbiten..

Jag ska redovisa moms i inkomst deklarationen precis som förra året. Men får inte grepp om det..

Moms pengar jag ska betala in. Ska dessa flyttas till mitt vanliga privatkonto eftersom de redovisas i min inkomstdeklaration? Och bara bokas som inbetalning av momsskuld?

Tacksam för snabbt svar!
Senast redigerad: 29 apr 2013 17:30 av Patrik Nilsson.

Re: redovisa moms i inkomstdeklarationen 30 apr 2013 12:58 #46919

Du redovisar både moms in och ut. Skillnaden räknas med i skatteberäkningen och är inget du behöver bekymra dig om. Titta på din föregående deklaration så ser du.
Det är först nästa år, alltså 2014 som man behöver redovisa momsen separat från inkomstdeklarationen. Skatteverket kommer att skicka information om hur man gör.
Är du ändå osäker rekommenderar jag dig att ringa och prata med dem på skatteverket. De är verkligen serviceminded och bussiga!

Re: redovisa moms i inkomstdeklarationen 05 maj 2013 11:46 #46967

Så länge du redovisar momsen i deklarationen så hanteras den i bokföringen på samma sätt som den vanliga skatten. Dvs när du betalar in momsen så blir det ett eget uttag. Momsen räknas alltså som en grej för dig som privatperson. Det betyder också att en momsskuld vid bokslutet ska bokas in i eget kapital.

När sen reglerna görs om så att momsen alltid ska redovisas separat i en skattedeklaration, så kommer den inte längre att räknas privat, utan man låter en momsskuld stå kvar på konto 2650 över bokslutet, och betalar den sen från företagskontot som vilken annan betalning som helst.

Välj kommun från listan