Öka på redan gjord fakturering efter flera år?

1468
246
En kund till mig har fått problem med en tidigare bokföringsbyrå.

Efter flera år så återkommer dom med nya fakturor på jobb som redan är utförda och betalda med motiveringen att dom tog för lite betalt sist.
Kan man verkligen göra så?

Jag har letat i regelverken, men situationen verkar så absurd , så jag hittar knappt inget skrivet om det.

Förslag mottages gärna!
26
1
vet inte hur det är när det gått flera år men inom någon månad eller två kan man ju skicka rest faktura typ. Du kan ju tänka dig hur mycket extra pengar dom tjänar på sådant, inte alla som verkligen kontrollerar vad dom betalde förra gången utan ah ligger det på någon hudralapp eller några kronor extra så betalar många bara rakt av.
Med vänlig hälsning Secton Detektivbyrå http://secton.se Specialister på spaning och utredningar som otrohet, familjeärenden och bakgrundskontroller.
2066
2
Fråga 1 blir ju om det är kostnader som de har rätt att fakturera, dvs om de är avtalade. Man kan inte skapa en extra faktura bara för att man tycker att man tog för lite betalt, det måste ju finnas något underlag eller överenskommelse.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1468
246
Dom har blivit osams, och som 'hämnd' har hon skickat en ny faktura på bortåt 50 000 med motiveringen att hon tagit för lite betalt förra gången.. Det hela känns väldigt...märkligt.
2066
2
Utan att veta mer ingående (så med viss osäkerhet) hade jag bestridit fakturan (skriftligt, enligt konstens regler med REK brev etc). Sen väntat och sett vad nästa steg blir, utan något underlag för fakturan kommer det bli mycket svårt för den som skickat att vinna en eventuell strid i tingsrätten.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
25
Vill minnas att det finns rättsfall med en tidfrist på ett år. Flera år är ju absurt -bara att bestrida... Peter/saldosystem.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.